Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči dana grada

Gospić: Milinović pozvao na podršku Vladi u krizi

'15.05.2012., Zagreb - Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinovic napusta prostorije u sredisnjici stranke nakon sjednice Predsjednidstva.  Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Robert Anić/PIXSELL
20.07.2012.
u 17:19

Govorio je i Darko Milinović koji je odmah na početku istaknuo kako je ovih dana u Gospiću zabilježena "najmanja nezaposlenost u ovom gradu u povijesti"

U nedjelju Gospić slavi svoj dan, a tim povodom danas su na svečanoj sjednici dodijeljena priznanja najuspješnijim građanima i udrugama. Gosti na svečanoj sjednici bili su saborski zastupnici Darko Milinović, Đurđa Adlešić ispred zaklade "Hrvatska bez mina", gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza te mnogi drugi.

Milan Kolić, gradonačelnik Gospića, ponosno je istaknuo sve uspjehe grada i kazao kako je njihov prvi cilj ispuniti očekivanja građana i poboljšati kvalitetu njihova života.  – Upravo je gospodarska aktivnost najviše ispunila proteklu godinu. U poslovnoj zoni realizirane su investicije dviju tvrtki, a nedavno je na području bivše poslovne zone završena jedna od najvećih investicija u Hrvatskoj. Riječ je o modernoj tvornici kalcitnih punila u vrijednosti od 150 milijuna kuna. Ovi projekti svakako ulijevaju optimizam – kazao je Kolić. Pohvalio se i rezultatima u turizmu kazavši da je broj turista u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na prošlu porastao za 6,5 posto, dok je broj noćenja veći za 12,3 posto.

Govorio je i Darko Milinović koji je odmah na početku istaknuo kako je ovih dana u Gospiću zabilježena "najmanja nezaposlenost u ovom gadu u povijesti". – Bez obzira koja politička opcija bila na vlasti, zajedno se moramo boriti da ne prevladava pesimizam. Vlada RH svjesna je svih karakteristika gospodarstva i svega onoga što opterećuje gospodarstvo. Ministar financija korigirao je ekonomski rast na nekih 0,2 posto, no kada slušamo neovisne ekonomske stručnjake i HNB, nažalost, izvjesno je da će i ova godina biti godina krize i godina recesije s gospodarskim padom od 1 do 1,6 posto, započeo je Milinović.

– Ako nema gospodarskog rasta, znači da će u proračunu ove godine nedostajati oko 10 milijardi kuna. Ako Vlada RH to može financirati inozemnim zaduživanjem, okrenimo svoje stavove i podržimo i ovu Vladu u nekim strateškim reformama koje znače i održavanje kreditnog rejtinga. Ako nam padne kreditni rejting, onda nam prijeti i 12 mjesec jer nisu osigurana sredstva za isplatu 12 plaće ili 12 mirovine. Podizanje PDV-a i podizanje određenih poreza dovelo je do pada industrijske proizvodnje, donijelo je i ovaj pesimizam koji je uzrokovao smanjenje osobne potrošnje. Zato su to samo kratkoročne mjere koje imaju kratkoročni učinak na državni proračun. Ja sam uvjeren, kao i drugi, da će se daljnjim reformama stanje u državi popraviti pa ih treba podržati da bi Hrvatska što prije izašla iz krize, kazao je Milinović.

– U ovim okolnostima krize zadovoljstvo je slušati što je sve napravljeno u gradu Gospiću, na radost svih nas. Danas je Gospić grad u kojem bi mnogi htjeli živjeti – kazao je Milan Jurković, ličko-senjski župan.

Komentara 4

OB
-obrisani-
22:25 21.07.2012.

crveni milinko..

PU
pusrane
07:10 21.07.2012.

proizvod medvijeda i bukve.....

JO
jožek2
09:47 22.07.2012.

Što se to odjednom promjenilo kod Milinovića, nekako se smirio i odmjerenim rjećima govori o svom Gospiću i na opće iznenađenje podržava i želi poomoći novoj vladi,--dali je to udaljavanje od novog vodstva Hdz-a koje ga je po svemu sudećii odbacilo i marginaziralo. Možda misli se dodvoriti novoj vladi i time skrenuti pozornost sa sebe i svoje nečasne radnje oko svoje vile sa bazenima i ostalim pratečim sadržajima koji su ekspresno brzo niklki i završeni u jeku krize u državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije