Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Merčepu

Gorinšek: Potpisao sam izvješće koje nisam napisao ja, već general Špegelj

Tomislav Merčep
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
26.09.2014.
u 18:38

General Gorinšek je kazao da je kao zapovjednik Zbornog područja samo on mogao izdati zapovijed za proboj u Vukovar

General Karl Gorinšek, nekadašnji zapovjednik Zbornog područja Osijek, svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Tomislavu Merčepu optuženom za ratni zločin nad civilima.

Cijeli Gorinšekov iskaz vrtio se oko izvješća, za koje se ispostavilo da ga je on potpisao, ali ne i napisao. Riječ je o izvješću koje se odnosi na postrojavanje pričuvne postrojbe MUP-a i u kojem se navodi da je Merčep odbio zapovijed za proboj u Vukovar.

– Sada kada sam vidio izvješće sjećam se da ga je general Martin Špegelj izdiktirao mojoj tajnici, a ja sam ga potpisao. U izvješću su njegove impresije o Merčepu – kazao je Gorinšek. Odgovarajući na pitanja, kazao je i da je zapovijed za odlazak u proboj Vukovara mogao izdati samo on jer je bio zapovjednik zbornog područja, no kazao je da je postojala i dvostruka linija zapovijedanja. Kazao je i da nije bio nadređen postrojbama MUP-a te da je Merčep bio na glasu kao osoba koja je zaslužna za obranu Hrvatske.

>>Kuljiš: Merčep mi je kazao da je Hrvatska puna zečeva koje treba ukloniti

>>Svjedok: Merčep mi je kazao da je dobio zadatke od vrha

Komentara 9

DD
ddh
19:04 26.09.2014.

Mercepa razvlace i podmecu mu cijelo vrijeme. I umjesto, da dobi orden za svoje zasluge u obrani Domovine, komunisti i dezerteri Domovinskog rata nu pakiraju jednu izmisljotinu za drugom. Josipovici, Mesici i Terselicke sa njihovim ostalim cetnickih jatacima unistavaju jednog heroja koji je branio i obranio svoju djedovinu. A DORH umjesto da ganja silovatelje Hrvatica, da ganja zlocince koji su klali, palili i zarili, goni i proganja branitelje. I to nije nikakvo cudo s obzirom, da su na celu drzave oni koji tu drzavu nisu nikad htjeli i koji su kao Josipovic za vrijeme rata navijati za cetnike.

DU
Deleted user
08:39 27.09.2014.

ponosan sam na heroje i vitezove domovine ala mercep.nije bas lako ubijati civile i pucati djeci koja su tek pocela ziviti u potiljak.kakovi ste tek vi heroji i vitezovi ,koji mu dajete podrsku.jedva cekam da dojde hadeze na vlast pa da zajedno popravite stanje na ljestvici , isil vam je uzor.

Avatar scarfacce
scarfacce
21:24 26.09.2014.

to je uvijek tako u zivotu,makni se od onih koji te tapšaju po ramenu,jer taj če ti prvi zabiti nož u leđa,to se dogodilo svim našim GENERALIMA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije