Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RESTART KOALICIJA

Glasovac: HDZ-ova politika uništila i iselila Slavoniju

Sabina Glasovac
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
21.06.2020.
u 14:51

Smatra kako je ključno iskorijeniti korupciju, one koji zastrašuju, koji prijete i stvaraju atmosferu straha te osigurati Hrvatskoj novi početak, u kojem će svako dijete imati pravo na kvalitetno i jednako dostupno obrazovanje.

Nositeljica liste Restart koalicije u 4. izbornoj jedinici Sabina Glasovac izjavila je u nedjelju da je HDZ-ova politika u proteklih 30 godina "uništila, opustošila i iselila Slavoniju" pa je koalicija "jedini jamac za zaustavljanje devastacije Slavonije".

Na predstavljanju liste za 4. izbornu jedinicu Glasovac je poručila da Restart koalicija neće dozvoliti da novci namijenjeni za bolji život Slavonaca završe u džepovima HDZ-ovih tajkuna, koji iz sredstava namijenjenih za pomoć Slavoniji obnavljaju svoje hotele na moru.

Nećemo dozvoliti da u Slavoniji vlada strah od toga da ako nemate HDZ-ovu člansku iskaznicu ne možete dobiti posao, a svoju budućnost i sreću morate tražiti negdje drugdje, rekla je Glasovac.

Smatra kako je ključno iskorijeniti korupciju, one koji zastrašuju, koji prijete i stvaraju atmosferu straha te osigurati Hrvatskoj novi početak, u kojem će svako dijete imati pravo na kvalitetno i jednako dostupno obrazovanje.

Hrvatskoj treba novi početak u kojem će svakome biti dostupno zdravstvo, bez predugih ista čekanja, gdje će u sustavu socijalne skrbi pomoć dobiti najpotrebitiji.

"Treba nam novi početak u gospodarstvu, poduzetništvu i poljoprivredi, gdje će potpore završavati na pravim mjestima, a ne kod onih koji su bliski HDZ-ovoj korupcijskoj mreži", kaže Glasovac i poručuje da će Restart koalicija zaustaviti sustavno osiromašivanje Slavonije.

Drugi na koalicijskoj listi predsjednik osječko-baranjskog SDP-a Domagoj Hajduković ocijenio je kako stranke okupljene u koaliciji povezuju vrijednosti koje se mogu sažeti u jednoj rečenici - Hrvatska bez diskriminacije.

"Potpuno je nevažno jeste li Hrvat, Mađar, Čeh, Slovak, Srbin. Potpuno je nevažno jeste li katolik, pravoslavac, musliman ili židov, potpuno je nevažno jeste li straight, gay ili bi, jedino je važno da ste čovjek, a ova koalicija postoji i bori se za čovjeka i građanina Hrvatske", rekao je Hajduković.

Građani moraju imati jednaka prava, biti jednaki pred zakonima, imati jednaki pristup svim uslugama koje država nudi, zato je 5. srpnja izbor vrlo jednostavan, jer lista Restart koalicije jamči Hrvatsku bez diskriminacije, kaže Hajduković.

Pogledajte i video: Sučeljavanje Sabine Glasovac (SDP) i Vesne Vučemilović (Domovinski pokret)

Ključne riječi

Komentara 5

CS
Cijepio_sam_ se
19:31 21.06.2020.

politika od '45 uništila Slavoniju kad su gazdama uduzimali zemlju i protjerali u njemačku, a naselili tifu. are s planine

Avatar kenshi
kenshi
17:14 21.06.2020.

SDP-ova politika uništila i iselila cijelu Hrvatsku.

DU
Deleted user
20:21 21.06.2020.

Pitajmo Jakovinu zašto je Slavonija u problemima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije