Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera u Ini

Glasnogovornik Vlade: 'Premijer ne poznaje Škugora niti ima veze s njegovom pozicijom u Ini'

Andrej Plenković sudjeluje na 17. Strateškom forumu na Bledu
Foto: Žiga Živulovič jr.
1/3
30.08.2022.
u 15:19

"Pokušaj da se za poslove kupnje i prodaje plina, koje istražuje Uskok, odgovornost pripiše Vladi čista je zamjena teza i obmanjivanje javnosti'', poručio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Iz Vlade su reagirali na napise u medijima da se premijer Andrej Plenković zauzeo za postavljanje Damira Škugora na mjesto direktora za plin u Ini. Naime, Nacional je objavio kako je predsjednik Uprave Ine Sandor Fasimon najmanje jednom izjavio da je upravo premijer Andrej Plenković 2019. godine urgirao da se Škugora postavi na mjesto direktora Sektora za trgovinu plinom, piše RTL

"Pokušaj da se za poslove kupnje i prodaje plina, koje istražuje Uskok, odgovornost pripiše Vladi čista je zamjena teza i obmanjivanje javnosti. Predsjednik Vlade nema nikakve veze s pozicijom Škugora u Ini, niti ga osobno poznaje. Odgovore na pitanja o poziciji Škugora u Ini treba dati Ina, a ne Vlada, čije su službe pri Ministarstvu financija i otkrile sumnjive poslovne procese i transakcije te blokirale nezakonito stečenu imovinu", poručio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Podsjetimo, Damir Škugor uhićen je u subotu s još četvero osumnjičenika zbug sumnje na malverzacije plinom u Ini. 

Video: Koliko su ukrali? Matematičar Toni Milun izračunao

Komentara 15

Avatar Urbani
Urbani
17:08 30.08.2022.

Škugora 2000te u INAu dovodi Ivica Racan, zajedno provode privatizaciju + Ljubo Jurcic.

BE
Berri
16:12 30.08.2022.

Sad će još ispasti da je Škogor čovjek kojeg je Sanader postavio u INA-u, kako bi Ćaći mogli plaćati odvjetničke troškove.

AT
atlantisind
16:57 30.08.2022.

Nista novo ,Plenkovic i vlada neznaju nista niti imaju veze .Zasto sluzi nadzorni odbor i ko ga imenuje,naravno vlada.Jasno ko suza da vlada neradi svoj posao i svi bi trebali biti izbaceni i dovesti postene ljude koji ce da rade ono za sta su placeni.Stavljaju stranacke ljude u nadzorni odbor samo da bi neko dobivao veliku platu i drzao stranu HDZu.Uzas,vlada mora past.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije