Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUBILARNI OPG ZLATA VRIJEDAN

Glasajte za svog favorita: čitatelji Večernjaka biraju najbolji OPG!

Zlata vrijedan
05.09.2023.
u 10:51

Deset godina podržavamo poljoprivrednike, potičemo izvrsnost i promičemo domaću proizvodnju

Nakon predstavljanja ovogodišnjih finalista izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo na stranicama Večernjeg lista i na portalu vecernji.hr, otvorene su telefonske linije kako bi čitatelji Večernjaka mogli glasati za svog favorita i tako odabrati tko će od njih dobiti nagradu za najbolji OPG prema izboru čitatelja.

U izboru za najbolji OPG pod nazivom „Zlata vrijedan“ svaku županiju i Grad Zagreb predstavlja po jedan OPG, a nagrade se dijele za prva tri mjesta prema izboru žirija, najbolji OPG prema izboru čitatelja te u kategorijama „Mlada nada“ i „Mliječni oskar“.

Uz naziv svakoga od 21 finalista koji se natječaju za titulu najboljeg te po tri u kategorijama "Mlada nada“ i „Mliječni oskar“ naveli smo broj telefona na koji možete dati svoj glas, a glasanje traje od 5. do 14. rujna.

KAKO GLASATI: Pošaljite SMS kod OPG-a kojem želite dati glas na broj 666705. Cijena je 0,49 €/3,72 kn (uključen PDV). Primjer sadržaja SMS-a: OPG01

Koje ste gospodarstvo odabrali, bit će poznato 15. rujna na svečanoj završnici projekta koja će se održati u Boćarskom domu u Zagrebu, na kojoj će biti proglašena tri najbolja obiteljska poljoprivredna gospodarstva prema izboru žirija, najbolji OPG prema izboru čitatelja te najbolji u kategorijama „Mlada nada“ i „Mliječni oskar“.


U organizaciji Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede i ove smo godine u sklopu projekta “Zlata vrijedan” – izbor za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo predstavili najbolje od najboljih poljoprivrednika iz cijele Hrvatske. Reportaže o njima mogli ste pratiti u tiskanom izdanju Večernjeg lista, na našem portalu vecernji.hr te u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” Hrvatske radiotelevizije, koja je partner projekta.

Svaku županiju i Grad Zagreb u ovome izboru, koji traje već devet godina, predstavlja po jedan OPG, a u kategoriji za najbolju mladu nadu u poljoprivredi predstavili smo tri OPG-a, kao i u kategoriji "Mliječni oskar". U žiriju koji odlučuje o pobjednicima, a koji je odabrao i ovogodišnje finaliste, su predsjednik Stjepan Blažević iz Večernjeg lista te članovi: pomoćnica glavnog urednika Večernjaka Mirjana Žižić, Zdravko Tušek i Željka Gudelj Velaga iz Ministarstva poljoprivrede, Jan Marinac iz Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika AGRO, Mladen Jakopović iz Hrvatske poljoprivredne komore, Antun Vujić iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Vlatko Grgurić s HRT-a te pobjednica lanjskog izbora Anita Trojanović, vlasnica OPG-a iz Paljeg Brda, naselja u općini Konavle. Prvoplasirani OPG osvaja 4000 €, drugoplasirani 2700 €, a trećeplasirani 1350 €, kao i mlada nada. Generalni pokrovitelj izbora je SPAR.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije