Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogatstvo u filantropiju

Soros dao 18 milijardi dolara Otvorenom društvu, dio završio i u Hrvatskoj

George Soros
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.10.2017.
u 06:45

Bogatstvo se američko-mađarskog investitora procjenjuje na 23 milijarde dolara

Američko-mađarski milijarder George Soros u zaklade Otvorenog društva upumpao je 18 milijardi dolara čineći je tako jednom od najvećih svjetskih filantropskih organizacija. Neki mediji procjenjuju kako se radi čak o drugoj najvećoj takvoj zakladi, odmah iza one Billa i Melinde Gates. Ili interesnih, već s koje se strane gleda.

Dosta je to novca, no i dalje je Soros izuzetno imućan čovjek, Forbes procjenjuje kako je njegovo osobno bogatstvo 23 milijarde dolara iako je navodno izgubio milijardu dolara nakon što je na predsjedničkim izborima pobijedio Trump – Soros je, naime, snažno podupirao Hillary Clinton.

Prvo je od otvorenih društava ustanovljeno 1984. godine u Mađarskoj, nakon čega su slične organizacije osnivane i drugdje u svijetu, pa i kod nas. Od tada je u operacije Zaklade Soros uložio 14 milijardi dolara prema Wall Street Journalu. Samo je ove godine budžet Zaklade, čiji ogranak djeluje i kod nas, 941 milijun dolara.

U Mađarskoj ga je vlada otvoreno kritizirala putem jumbo plakata
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Danas Otvoreno društvo djeluje u sedam globalnih regija, odnosno 120 svjetskih zemalja donirajući novac u deset različitih područja, pokretima i institucijama za unapređenje ljudskih prava, reformu pravosuđa, vladavinu prava, obrazovanje. Gotovo u pravilu, tako i kod nas, Otvoreno je društvo predmetom kontroverzi. Prema dokumentaciji koja je navodno skinuta sa servera društva u aferi DC Leaks otprije nekoliko godina čak se Sorosa dovodilo u vezu i s promjenom vlasti u Hrvatskoj 1999. godine. Te optužbe često se spominju i danas.

Komentara 31

ST
stomugromova
08:01 19.10.2017.

Soroš je globalni kriminalac,koji financira destrukciju i uništenje nacija i nacionalnih država.Kabalistička ekipa predvođena sa Rothschildima i Rockfellerima koja stoji iza njega,ima glavni cilj da stvori jednu svjetsku vladu i porobi sve narode.Inače glavni Sorošev operativac u RH je Zvonimirr Pusić koji je glavni kordinaror petokolonaških udruga koje slijede tu zločinačku agendu.Uopće su Soroševe nevladine udruge paracentri moći koji su polako počeli preuzimati ulogu države.Mađarski premijer Orban,koji je bio Sorošev stipendist,prepoznao je opasnost tog kukolja po državu i narod te se zalaže da se Sorošu zabrani djelovanje.U Rusiji je to već onemogućeno i Sorošev nakot u je zakonski tretiran kao antidržavni element .Dakle imamo kriminalca koji preko velikih financijskih sredstava kupuje agente za svoju prljavu rabotu.

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
08:02 19.10.2017.

SOTONA 21 stoljeca ....de napisite kak je te pare zaradio?

SP
Spezispezi
08:11 19.10.2017.

Da je ta spodoba filantrop nahranio bi nekoliko milijuna gladnih koji svaki dan umiru po Africi i Aziji. On je radije vukodlak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije