Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Soros dao 18 milijardi dolara Otvorenom društvu, dio završio i u Hrvatskoj

Bogatstvo se američko-mađarskog investitora procjenjuje na 23 milijarde dolara
19. listopada 2017. u 06:45 31 komentara 4833 prikaza
George Soros
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Američko-mađarski milijarder George Soros u zaklade Otvorenog društva upumpao je 18 milijardi dolara čineći je tako jednom od najvećih svjetskih filantropskih organizacija. Neki mediji procjenjuju kako se radi čak o drugoj najvećoj takvoj zakladi, odmah iza one Billa i Melinde Gates. Ili interesnih, već s koje se strane gleda.

George Soros DRŽAVNI NEPRIJATELJ Tko se boji Georgea Sorosa?

Dosta je to novca, no i dalje je Soros izuzetno imućan čovjek, Forbes procjenjuje kako je njegovo osobno bogatstvo 23 milijarde dolara iako je navodno izgubio milijardu dolara nakon što je na predsjedničkim izborima pobijedio Trump – Soros je, naime, snažno podupirao Hillary Clinton.

Prvo je od otvorenih društava ustanovljeno 1984. godine u Mađarskoj, nakon čega su slične organizacije osnivane i drugdje u svijetu, pa i kod nas. Od tada je u operacije Zaklade Soros uložio 14 milijardi dolara prema Wall Street Journalu. Samo je ove godine budžet Zaklade, čiji ogranak djeluje i kod nas, 941 milijun dolara.

George Soros | Autor : Reuters/PIXSELL/Ilustracija Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija U Mađarskoj ga je vlada otvoreno kritizirala putem jumbo plakata

Danas Otvoreno društvo djeluje u sedam globalnih regija, odnosno 120 svjetskih zemalja donirajući novac u deset različitih područja, pokretima i institucijama za unapređenje ljudskih prava, reformu pravosuđa, vladavinu prava, obrazovanje. Gotovo u pravilu, tako i kod nas, Otvoreno je društvo predmetom kontroverzi. Prema dokumentaciji koja je navodno skinuta sa servera društva u aferi DC Leaks otprije nekoliko godina čak se Sorosa dovodilo u vezu i s promjenom vlasti u Hrvatskoj 1999. godine. Te optužbe često se spominju i danas.

George Soros George Soros: 'Ne budite strogi prema Britaniji, još će se ona vratiti u EU' MAĐARI IZAŠLI NA ULICE U Budimpešti održan prosvjed za Europsku uniju i protiv Orbana Viktor Orban Orban Špekulant Soros uništio je živote milijuna Europljana, a prima ga se u Bruxellesu
Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
 • stomugromova:

  Soroš je globalni kriminalac,koji financira destrukciju i uništenje nacija i nacionalnih država.Kabalistička ekipa predvođena sa Rothschildima i Rockfellerima koja stoji iza njega,ima glavni cilj da stvori jednu svjetsku vladu i porobi sve narode.Inače glavni Sorošev operativac u RH je Zvonimir ... prikaži još!r Pusić koji je glavni kordinaror petokolonaških udruga koje slijede tu zločinačku agendu.Uopće su Soroševe nevladine udruge paracentri moći koji su polako počeli preuzimati ulogu države.Mađarski premijer Orban,koji je bio Sorošev stipendist,prepoznao je opasnost tog kukolja po državu i narod te se zalaže da se Sorošu zabrani djelovanje.U Rusiji je to već onemogućeno i Sorošev nakot u je zakonski tretiran kao antidržavni element .Dakle imamo kriminalca koji preko velikih financijskih sredstava kupuje agente za svoju prljavu rabotu.

 • Avatar beskucnik
  beskucnik:

  SOTONA 21 stoljeca ....de napisite kak je te pare zaradio?

 • Spezispezi:

  Da je ta spodoba filantrop nahranio bi nekoliko milijuna gladnih koji svaki dan umiru po Africi i Aziji. On je radije vukodlak.