Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bernardić o obrazovnoj reformi

'Gdje je Ivan lažljivi Vrdoljak, je li možda u nabavci laptopa?'

Patrik Macek/PIXSELL
21.09.2018.
u 14:38

Iz svega je jasno da je Vlada potpuno nesposobna provesti bilo kakve reforme i promjene, pa čak i eksperimentalnu kurikularnu reformu – kazao je Bernardić

Najavljena porezna reforma neće povećati plaće građanima, poručio je danas predsjednik SDP-a Davor Bernardić te najavio da će SDP sljedeći tjedan predstaviti svoj plan za porast plaća u Hrvatskoj. O detaljima tog plana još nije želio govoriti.

- Ovaj pokušaj porezne reforme neće uspjeti u ključnom cilju da ljudima porastu plaće. To nije napravljeno ovom reformom. S kozmetičkim promjenama ljudi u Hrvatskoj su dodatno izgubili vjeru i nadu da se išta može promijeniti i veliki dio njih će svoju sreću i budućnost potražiti izvan granica Hrvatske. To ne možemo dopustiti niti gledati skrštenih ruku pa će SDP sljedeći tjedan predstaviti plan za porast plaća u Hrvatskoj - rekao je Bernardić.

Osvrnuo se i na obrazovnu reformu, ustvrdivši da je PR kurikularna reforma propala prije nego je počela.

- Samo četiri od 74 škola koristi laptope. Gdje je "Ivan lažljivi Vrdoljak" koji je pompozno najavljivao reformu, je li možda u nabavci laptopa. Pogotovo je strašno da najsiromašnija djeca ne mogu koristiti udžbenike. Iz svega je jasno da je Vlada potpuno nesposobna provesti bilo kakve reforme i promjene, pa čak i eksperimentalnu kurikularnu reformu – kazao je Bernardić novinarima u Saboru.

Bilo bi najbolje i najpoštenije da to priznaju, nastavlja on, da ne budu kukavice i da raspišu prijevremene parlamentarne izbore, jer na ovaj način Hrvatska neće daleko stići.

Novinare je zanimalo je li SDP spreman za izbore.

- Pozivam ih. Ako oni misle da su tako jaki, a da je SDP slab pa zašto su kukavice. Čega se boje? Nek raspišu izbore i vide tko kako stoji, a ne da nastavljaju kupovati, ucjenjivati i stiskati zastupnike ne bi li podržavali sada već potpuno neodrživu parlamentarnu većinu – komentirao je Bernardić.

>> Pogledajte intervju s Bojanom Glavaševićem i njegovim razlozima ostavke u SDP-u

 

Ključne riječi

Komentara 42

TT
TTjac
15:20 21.09.2018.

Vrdoljak je teški kriminalac i tako ga treba tretirati, kao i sve ostale njemu slične. A ti Bero odi si cugni jednu i na spavanje.

B2
bokida 2
14:54 21.09.2018.

Bero , spakuj torbe i pravac Irska. Tamo bi te trpili dva tjedna i onda bi dobijo šut kartu. Zato šuti jer ovdje možeš laprdat do mile volje jer te ionako nitko nedoživljava.

DS
ds
15:15 21.09.2018.

Konacno da se slazem s Berom.Lazov Razdjenik Prdoljak i Laptop Divljakusa,duo snova od lazova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije