Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema gdje ga nema

Gangnam style završio i u Nostradamusovom proročanstvu

GANGNAM STYLE,PSY
Reuters/PIXSELL
30.11.2012.
u 19:43

Jednog mirnog jutra, kraj će doći, kad na rasplesanom konju broj krugova bude devet, Nostradamusov je citat u kojem mnogi pronalaze ''dokaze'' smaka svijeta

Nakon što je hit južnokorejskog pjevača Psyja (34) po broju klikova na You Tubeu nadmašio Justina Biebera, njegova popularnost ide dalje. Tako su sada internetom počele kružiti teorije prema kojima će upravo 'Gangnam Style' označiti kraj svijeta.

To se proročanstvo ovoga puta ne propisuje majanskom kalendaru već slavnom Nostradamusu u čijem citatu iz 14. stoljeća neki vide zloslutne misli.

– Jednog mirnog jutra, kraj će doći, kad na rasplesanom konju broj krugova bude devet – naoko su čudno poredane slike koje se lako daju povezati s Južnom Korejom. Naime, ta se država u narodu naziva ''zemlja jutarnjeg mira'' a pjevač Psy svojim plesom imitira konja.

Njegov je hit na YouTubeu dosad vidjelo 853.942.076 korisnika i taj se broj opasno približava milijardi, brojci s devet nula koje se mogu protumačiti kao krugovi. Neki idu toliko daleko pa predviđaju da će spot brojku s devet nula doseći upravo 21. prosinca kada su smak svijeta najavile i Maje.

Eto, taman kad ste mislili da znate sve o Gangnam styleu...

>>Papa: Ne vjerujte pričama o smaku svijeta 21. prosinca

Komentara 5

BE
betty
21:50 30.11.2012.

Što će biti biti će, važno je biti dobar jedan drugome, jer nas to ništa ne košta, imati poštovanje i razumjevanje, jer život je ionako dosta težak svakome od nas.

CH
chemica
23:24 30.11.2012.

Evo, baš sam pogledao tu tragediju dobrog ukusa. Možda bude i neka korist, jedino ako se "Nostradamus" nije i opet zabunio. "Pogađa" već stoljećima, ali nikako da nešto napokon pogodi.

DO
dobro13
11:19 01.12.2012.

beti u pravu si, imamo iste misli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije