Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar obrazovanja

Fuchs o odgojiteljici koja je djeci lijepila usta: Apsolutno nedopustivo. Ne mogu naći riječi

Zagreb: Radovan Fuchs obratio se medijima nakon predstavljanja javnog poziva za unapređenje škola
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
07.09.2023.
u 13:28

Fuchs se osvrnuo na slučaj u dječjem vrtiću i panašanje odgajateljice koja je radila neprimjerene radnje, te kazao da je to nedopustivo

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs dao je izjavu za medije uoči sjednice Vlade oko aktualnih tema u obrazovanju. 

"12.373 učenika pohađa cjelodnevnu nastavu, taj broj će se nešto povećavati. Što se tiče stručnog osoblja, škole su dobile što im je bilo potrebno. Odobreno je još 23 kuhara odnosno kuharice. Sve se odvija onako kako smo obećali. Škole su dobile novac", rekao je. Fuchs.

VEZANI ČLANCI:

"Kada govorimo o velikom broju osoba koje će raditi u kuhinji ali i o sredstvima koje će biti uloženi, onda moram spomenuti izjave na razini Grad Zagreba koji se jako potrudio, ali bilo bi dobro za spomenuti da je 15 milijuna eura dobio Grad Zagreb, pa idemo čuti koliko je Grad Zagreb dao novaca. Kada netko da novac onda je korektno da mu kažete barem hvala", rekao je Fuchs.

"Svako ulaganje u prehranu je dobro došlo, 750 tisuća eura su uložili. Vlada je 15 milijuna eura. Sve inicijative su OK. Ali morao sam reći da u kontekstu školske prehrane Vlada pridonosi s vrlo veliki izdašnim iznosom", kazao je. 

Fuchs se osvrnuo na slučaj u dječjem vrtiću i ponašanje odgajateljice koja je radila neprimjerene radnje. Podsjetimo, zabrinuti roditelji požalili su se na neprimjereno ponašanje odgajateljice koja radi u  vrtiću u zagrebačkom kvartu Trnsko. Prema navodima roditelja, odgojiteljica djeci lijepi usta selotejpom.

"To je apsolutno nedopustivo i za svaku osudu. Ono što je Ministarstvo učinilo, Prosvjetna inspekcija je izašla i napravila uvide i donijela rješenje da je to teška povreda i preporučila opomenu s mogućnošću otkaza. Nakon nalaza, ravnateljica je mogla uz suglasnost Upravnog vijeća mogla donijeti odluku o otkazu. Nitko drugi ne može radniku dati otkaz osim poslodavca. Sve je na ravnateljici koja mora preporučiti Upravnom vijeću davanje otkaza i da Upravno vijeće takvu odluku učini pravovaljanom", kazao je.

"Naravno da se svatko normalan zgraža na takav postupak. Ne znam koji je motiv bio takve osobe da se školuje za posao koji nije primjeren karakteru", kazao je na pitanje novinara kako se to moglo uopće dogoditi. 

 

Komentara 3

IX
ixajot
13:52 07.09.2023.

"Ne znam koji je motiv bio takve osobe da se školuje za posao koji nije primjeren karakteru" - mi ne znamo koji je motiv da veterinar želi biti ministar obrazovanja, a još manje je jasan motiv anemične osobe koja mu je to dala

DE
Deda1928
16:05 07.09.2023.

Gospodine Fuchs, niste vi nikome dali svoj novac pa da vam se zahvaljuje. To je novac roditelja te iste djece koja ce, nadam se, imati neku korist od toga.

VA
vabriga2
14:10 07.09.2023.

Ravnateljici treba dati momentalni otkaz jer nije dala otkaz odgojiteljici. Tako se to više neće nigdje ponoviti. Nova ravnateljica odmah prekinuti radni odnos odgajateljice! Jednostavno i učinkovito!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije