Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar obrazovanja

Fuchs: Sve je spremno za cjelodnevnu školu. Roditelji su bili zavedeni, znamo odakle je vjetar puhao

Zagreb: Ministar Radovan Fuchs nakon sjednice Vlade  dao izjavu za medije
Davorin Visnjic/PIXSELL
02.09.2023.
u 21:14

Ministar je kazao i kako misli da će ustavna tužba biti odbačena, a o roditeljima koji su ju podnijeli kaže kako 'uvijek ima dio roditelja koji nešto neće' te da 'tu ima i politike koja se umiješala'.

Projekt cjelodnevne škole osmišljavao se dvije godine, kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs, i sve je spremno i tvdi da se nije brzalo na ovom projektu i da je sve spremno.

"Škole su odabrane, kontaktirane, provedena je čitava edukacija nastavnika i ravnatelja, odgovara se na pitanja koja dolaze iz škola. Prvi dio novaca koji smo obećali su već i dobile, knjige su u školama, a u dvije će biti dostavljene u ponedjeljak ujutro", naveo je Fuchs za Dnevnik.hr.

VEZANI ČLANCI:

Ministar je kazao i kako misli da će ustavna tužba biti odbačena, a o roditeljima koji su ju podnijeli kaže kako "uvijek ima dio roditelja koji nešto neće" te da "tu ima i politike koja se umiješala". "Roditelji su bili dovoljno informirani, ali oni su bili poprilično zavedeni od jednog cijelog segmenta koji su govorili da će djeca biti do 18 ili 19 sati u školama. Znamo odakle je vjetar puhao i ta stvar se smirila", rekao je.

Tvrdi, koliko on zna, da nitko nije ispisao dijete iz škole koja će imati takav program. 

Fuchs je zadovoljan kvalitetom obroka u školama. Komentirao je i cijene školske opreme.

"Troškovi opreme su vjerojatno visoki, ali to ima, pretpostavljam, i veze tim tko želi kakvu školsku torbu, kakvu školsku pernicu i slično. Ima tu puno komentara i mišljenja da li bi to trebalo pojednostaviti da nema nekih isticanja razlika. Spominju se čak i nekakve školske uniforme. Školske knjige su besplatne, odnosno nisu besplatne, one itekako puno koštaju, ali ih pokriva država. U cjelodnevnoj školi su tu i pomoćni materijali besplatni, a ovaj drugi dio ostaje ipak na dušu roditelja", rekao je Fuchs.

Komentara 17

KI
Kikicaaa
04:53 03.09.2023.

Zasto bi djete trebalo biti vise sa roditeljima a manje u skoli. Zato sto ucitelj nemoze odgajati to djete. Rijetke su situacije gdje je ucitelj bolji prema djetetu nego roditelj. Ima ih al su rijetke te situacije jer ucitelj jednostavno nema ljubavi za djete kao roditelj, ne poznaje ga toliko. Ma koliko fora ucitelja ima i ma koliko dobrih ucitelja ima koji mogu nesto i usaditi djetetu al.opet je to strana osoba, nije obitelj. Djete nije sisalo od uciteljice, niti se igralo kao malo sa.uciteljima.... sve zivotinje u prirodi kad promotrimo mladunci provode vrijeme sa roditeljima jedino gospodin Fuchs uz svo postovanje ima neke svoje fiks ideje.

EF
Efendi
05:44 03.09.2023.

Uh, dobro je da su mi djeca izasla iz skole, da ne moraju biti pokusni kunici za ovakve nebuloze.

KI
Kikicaaa
05:17 03.09.2023.

Izjava "sve je spremno"... nije sve spremno, nisu vecina djece ni roditelja spremni, spreman je samo gospodin Fuchs a i to on misli...on ako ima djece ocito ne voli svoju djecu i sanjari cjeli zivot da ih se rijesi u nekakvoj cjelodnevnoj nastavi...dao Bog da mu propali planovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije