Naslovnica Vijesti Hrvatska

Frizer Ivan Višnjić za gradonačelnika Šibenika

10. travnja 2009. u 16:20 16 prikaza

Za gradonačelnika Šibenika kandidira se i Ivan Višnjić (59), Šibenčanin sa zagrebačkom adresom, poznat kao sudionik Hrvatskog proljeća i prvi osuđenik studentskog pokreta 1971., ali još poznatiji kao autor ekstravagantnih frizura Josipe Lisac.

– Nisam frizer, već menadžer edukator austrijskih osiguravateljskih i financijskih kompanija. Sa suprugom još od 1975. imam frizersku akademiju i studio Mila u Zagrebu. Frizurama se bavim iz hobija te sam autor instalacija koje nosi poznata pjevačica – rekao je Višnjić.

U politiku se, kaže, aktivno uključuje jer ne može biti miran ni zadovoljan svojim životnim uspjehom kada vidi situaciju u kojoj se nalaze njegovi sugrađani i društvo u cjelini.

– Dragi Bog nam je dao bogatstvo, takve prirodne ljepote kao rijetko kome na svijetu. Preci su nam sagradili temelje, a narod se izborio za trajnu slobodu. Protivno svim pozitivnim preduvjetima, željama i očekivanju građana, grad Šibenik i šibenska regija već godinama stagniraju u razvoju. Spada među gradove i regije koji imaju najnižu stopu nataliteta, najvišu stopu nezaposlenih, ispodprosječna primanja zaposlenih – kaže Višnjić.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati