Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Frankfurtska i londonska burza nastavljaju sa spajanjem unatoč britanskoj odluci o izlasku iz EU

LSE i Deutsche Boerse objavile su da planiraju zapečatiti planirano spajanje u srpnju. U tom će mjesecu dioničari britanske burze na skupštini glasati o spajanju.
24. lipnja 2016. u 11:41 1 komentara 329 prikaza
burza
Foto: burza

Frankfurtska i londonska burza objavile su da će nastaviti s planiranim spajanjem unatoč tome što je većina Britanaca na referendumu glasala za izlazak iz Europske unije.

"Deutsche Boerse i London Stock Exchange (LSE) primaju na znanje rezultat britanskog referenduma u kojem je većina glasova bila za izlazak iz Europske unije", objavile su u zajedničkom priopćenju dvije kompanije.

"Kao što se navodi u dokumentima za dioničare, objavljenima 1. lipnja 2016., preporučeno spajanje kroz predaju dionica postojećih kompanija i preuzimanje dionica nove kompanije nije uvjetovano ishodom referenduma", stoji u priopćenju. "Uprave dvije kompanije ostaju pri dogovoru i obvezujućim uvjetima spajanja i nastavit će postupak stjecanja potrebnih regulatornih dozvola", dodaje se.

zagrebačka burza Crobexi padaju I zagrebačka burza pod pritiskom 'Brexita': Indeksi pali više od 1 posto Funta Svjetska tržišta Europske burze potonule više od 8 posto nakon Brexita brexit velika većina htjela ostanak Mladi glasači najveći gubitnici referenduma u Velikoj Britaniji

"Upravni odbori smatraju da ishod referenduma ne utječe na uvjerljive strateške razloge koji govore u prilog spajanju", stoji u priopćenju. Dvije kompanije "vode konstruktivan dijalog s britanskom i njemačkom vladom i vodećim regulatorima" a nastavljaju i s postupcima traženja dozvola regulatora u Europskoj uniji, Sjedinjenim Državama i Rusiji, pojašnjava se.

LSE i Deutsche Boerse objavile su da planiraju zapečatiti planirano spajanje u srpnju. U tom će mjesecu dioničari britanske burze na skupštini glasati o spajanju.

Dvije kompanije proglasile su transakciju "spajanjem jednakih" a trebala bi kreirati burzovnog operatera koji će biti među najvećima u svijetu. Prema dogovorenim uvjetima dioničari njemačke kompanije dobit će 54,4 posto udjela u kapitalu nove kompanije a oni LSE-ovi 45,6 posto.

 

NAŠA SKIJAŠICA
Dugo je nismo vidjeli! Hrvatsku je zamijenila Švicarskom, a zbog bolesti je donijela tešku odluku
Zaklada Novo Sutra
ONI MOGU SVE
Čudotvorna terapija pomoću konja odsad će biti moguća u svim vremenskim uvjetima