Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planiraju zapečatiti u srpnju

Frankfurtska i londonska burza nastavljaju sa spajanjem unatoč britanskoj odluci o izlasku iz EU

burza
burza
24.06.2016.
u 11:41

LSE i Deutsche Boerse objavile su da planiraju zapečatiti planirano spajanje u srpnju. U tom će mjesecu dioničari britanske burze na skupštini glasati o spajanju.

Frankfurtska i londonska burza objavile su da će nastaviti s planiranim spajanjem unatoč tome što je većina Britanaca na referendumu glasala za izlazak iz Europske unije.

"Deutsche Boerse i London Stock Exchange (LSE) primaju na znanje rezultat britanskog referenduma u kojem je većina glasova bila za izlazak iz Europske unije", objavile su u zajedničkom priopćenju dvije kompanije.

"Kao što se navodi u dokumentima za dioničare, objavljenima 1. lipnja 2016., preporučeno spajanje kroz predaju dionica postojećih kompanija i preuzimanje dionica nove kompanije nije uvjetovano ishodom referenduma", stoji u priopćenju. "Uprave dvije kompanije ostaju pri dogovoru i obvezujućim uvjetima spajanja i nastavit će postupak stjecanja potrebnih regulatornih dozvola", dodaje se.

"Upravni odbori smatraju da ishod referenduma ne utječe na uvjerljive strateške razloge koji govore u prilog spajanju", stoji u priopćenju. Dvije kompanije "vode konstruktivan dijalog s britanskom i njemačkom vladom i vodećim regulatorima" a nastavljaju i s postupcima traženja dozvola regulatora u Europskoj uniji, Sjedinjenim Državama i Rusiji, pojašnjava se.

LSE i Deutsche Boerse objavile su da planiraju zapečatiti planirano spajanje u srpnju. U tom će mjesecu dioničari britanske burze na skupštini glasati o spajanju.

Dvije kompanije proglasile su transakciju "spajanjem jednakih" a trebala bi kreirati burzovnog operatera koji će biti među najvećima u svijetu. Prema dogovorenim uvjetima dioničari njemačke kompanije dobit će 54,4 posto udjela u kapitalu nove kompanije a oni LSE-ovi 45,6 posto.

 

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
14:01 24.06.2016.

joj, ode i zadnji limar iz britanije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije