Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radionica za mlade

Fotoaparatima love čudesnu ljepotu Lonjskog polja

fotoradionica (1)
Foto: Željko Gašparović/Pixsell
1/4
07.05.2013.
u 10:34

U prvoj u nizu foto radionica koje planiraju provoditi ove godine sudjeluju mladi s područja Jasenovca i Lipovljana.

KRAPJE - Skupina mladih fotografa, polaznika fotoradionice, stvaraju ovih dana u Lonjskom polju, fotografije koje će biti dio izložbe krajem lipnja, za Dan Europskog sela roda u Čigoću.

Nastavak je to aktivnosti koje je Hrvatski fotosavez započeo prije više godina u suradnji s Parkom prirode Lonjsko polje. U prvoj u nizu foto radionica koje planiraju provoditi ove godine sudjeluju mladi s područja Jasenovca i Lipovljana. Voditelji, Predrag Bosnar, tajnik HFS i Zlata Medak, voditeljica programa, najavljuju i mlade iz ostalih mjesta Sisačko moslavačke županije i drugih krajeva Hrvatske..

- Dosadašnji vrhunski rezultati i realizirane izložbe, na najbolji način ukazuje na iznimnu suradnju s Javnom ustanovom Parka prirode Lonjsko polje. Jednu od ranije obnovljenih drvenih kuća dobili smo na korištenje što je veliki doprinos poticanju kreativnosti mladih, programa čiji je osnovni cilj vrednovanja kulturne i prirodne baštine, naglasila je voditeljica.

Radionice traju više dana, a mladi polaznici love motive svojim foto aparatima u Krapju, Mužilovčici, Čigoću, po livadama i dolovima Lonjskog polja.

Učenice Osnovne škole „Josip Kozarac“ iz Lipovljana, Minea, Klara i Matea, prvo put su na fotoradionici. Susret s prirodom na fotografski način posve im je drugačiji nego do sada, snimile su puno lijepih motiva i nestrpljivo će čekati izložbu. Srednjoškolka, Domenika, živi u Drenovom Boku i svakodnevno je okružena posavskim krajolikom. No kaže da tek sada kroz objektiv zamjećuje i bilježi nebrojne detalje flore i faune Lonjskog polja, njegovu čudesnu ljepotu.

Programe za mlade koje provodi Hrvatski fotosavez, verificiralo je od Ministarstvo prosvjete i športa, a osim fotoradionica za mlade HFS planira provedbu natječajne izložbe fotografija s temom „Lonjskog polja“. Za sve uzraste fotografa, a radovi bi bili izloženi u sklopu obilježavanja Europskih dana baštine u Krapju krajem rujna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije