Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

VIDEO Ušli smo u 'tunel': Prvi pogled na cijev novog zagrebačkog rotora

Geometrija novog rotora ne bi se trebala znatno mijenjati u odnosu na stari. Podsjetimo, što se regulacije prometa tiče, nova je činjenica da će na kružnom toku biti semafori
13. rujna 2019. u 13:32 22 komentara 26881 prikaza
Tunel ispod zagrebačkog rotora
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
Pogledajte galeriju 1/31

Glavni dio je završen, sad ga treba samo još "ušminkati" i spojiti na novi kružni tok, objašnjavaju nam radnici na remetinečkom rotoru, oni koji još imaju posla na novom "tunelu".

Zbog zatvorene jedne prometne trake kod rotora nastaju velike gužve Spajaju podvožnjak Vozači, naoružajte se strpljenjem: Gužve na rotoru, počeli završni radovi

Riječ je, kažu, o podvožnjaku dugom 280 metara u smjeru istok – zapad koji ima dvije tunelske cijevi te je ključni dio rekonstrukcije.

Baš taj podvožnjak služi za denivelaciju prometa, odnosno spuštanje samih automobila ispod kružnog toka kako bi njime prolazila samo vozila u lokalnom prometu.

Gradilište na rekonstrukciji rotora u Remetincu KRUŽNI TOK Bude li zima blaga, rotor će biti u pogonu od travnja 2020.

– Sljedeće što moramo napraviti jest spojiti taj tunel s cestama samog rotora i na tome sada radimo – kažu nam radnici na najvećem zagrebačkom kružnom toku, kojim je prije rekonstrukcije dnevno prolazilo više od sto tisuća vozila.

Tunel ispod zagrebačkog rotora
1 / 30
Tunel ispod zagrebačkog rotora

Geometrija novog rotora ne bi se trebala znatno mijenjati u odnosu na stari. Podsjetimo, što se regulacije prometa tiče, nova je činjenica da će na kružnom toku biti semafori. Radovi bi trebali trajati do travnja sljedeće godine, a kako je voditelj projekta rekonstrukcije Goran Radić već najavio, mogli bi biti gotovi i prije zadanog datuma.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • dj5:

    Prvo su rekli da će biti završen do 30. siječnja 2020., a sada govore o travnju i da je to prije roka. Nevjerojatno!!!

  • Karlek1:

    Rotor sa semaforom !? Hm, ne rade li se inače rotori zato da nema semafora ?

  • dj5:

    Prvo su rekli da će biti završen do 30. siječnja 2020., a sada govore o travnju i da je to prije roka. Nevjerojatno!!!