Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODVOŽNJAK

VIDEO Ušli smo u 'tunel': Prvi pogled na cijev novog zagrebačkog rotora

Tunel ispod zagrebačkog rotora
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/31
13.09.2019.
u 13:32

Geometrija novog rotora ne bi se trebala znatno mijenjati u odnosu na stari. Podsjetimo, što se regulacije prometa tiče, nova je činjenica da će na kružnom toku biti semafori

Glavni dio je završen, sad ga treba samo još "ušminkati" i spojiti na novi kružni tok, objašnjavaju nam radnici na remetinečkom rotoru, oni koji još imaju posla na novom "tunelu".

Riječ je, kažu, o podvožnjaku dugom 280 metara u smjeru istok – zapad koji ima dvije tunelske cijevi te je ključni dio rekonstrukcije.

Baš taj podvožnjak služi za denivelaciju prometa, odnosno spuštanje samih automobila ispod kružnog toka kako bi njime prolazila samo vozila u lokalnom prometu.

– Sljedeće što moramo napraviti jest spojiti taj tunel s cestama samog rotora i na tome sada radimo – kažu nam radnici na najvećem zagrebačkom kružnom toku, kojim je prije rekonstrukcije dnevno prolazilo više od sto tisuća vozila.

Tunel ispod zagrebačkog rotora
1/30

Geometrija novog rotora ne bi se trebala znatno mijenjati u odnosu na stari. Podsjetimo, što se regulacije prometa tiče, nova je činjenica da će na kružnom toku biti semafori. Radovi bi trebali trajati do travnja sljedeće godine, a kako je voditelj projekta rekonstrukcije Goran Radić već najavio, mogli bi biti gotovi i prije zadanog datuma.

Ključne riječi

Komentara 22

DJ
dj5
14:44 13.09.2019.

Prvo su rekli da će biti završen do 30. siječnja 2020., a sada govore o travnju i da je to prije roka. Nevjerojatno!!!

KA
Karlek1
13:51 13.09.2019.

Rotor sa semaforom !? Hm, ne rade li se inače rotori zato da nema semafora ?

AN
ante92
13:49 13.09.2019.

Znači još ga samo treba obojiti, tri puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije