Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Homoseksualni brak

Fidelu Castru za 85. rođendan poklanjaju prvo gay vjenčanje

Fidel Castro
REUTERS
13.08.2011.
u 09:51

Par će se danas vjenčati i to baš na 85. rođendan bivšeg kubanskog predsjednika Fidela Castra

Kuba je spremna za prvo gay vjenčanje. Iako je mladenka zapravo žena, odnosno transeksualac, ovo je prvo homoseksualno vjenčanje koje će se održati u ovoj otočnoj zemlji.

Njezin zaručnik Ignacio Estrada je gay aktivist na Kubi, ali je i HIV pozitivan.

Par će se danas vjenčati i to baš na 85. rođendan bivšeg kubanskog predsjednika Fidela Castra, a vjenčanje će biti njihov poklon dugogodišnjem čelniku Kube.

- Ovo je predivno, bit će to prvo gay vjenčanje na Kubi - kazala je mladenka Wendy Iriepa, piše BBC.

- Međutim, ne želim da se ovo predstavlja kao politički čin. Iako je to poklon za Fidela Castra, nisam zabrinuta što će vlada o tome misliti - dodala je.

Njezin zaručnik je kazao kako vjenčanje nije provokacija priznanje njihove veze.

Inače, homoseksulaci su dugi niz godina doživljavali brojne diskriminacije na Kubi, no nakon što je vlast preuzeo Raul Castro, brat Fidela Castra, dogodile su se brojne promjene. Provedene su reforme, a mladenka Wendy spol je promijenila u centru koji vodi kćer Raula castra Mariela.

Ključne riječi

Komentara 10

LO
lojtra1
10:36 13.08.2011.

Pretpostavljam da je prava nesreća u životu živjeti na kubi i biti homoseksualac pored onoliko lijepih i obdarenih žena.

OB
-obrisani-
11:05 13.08.2011.

13.08.2011. u 10:32h Bharat je napisao/la: Zemlje koje su bogate kao sto je Amerika i Velika Britanija lako mogu apsorbirati; ------ Te gadosti niko ne može apsorbovati. Tako je i Rimska imperija apsorbovala i apsorbovala i ....... NATO U BLATOBLATO 0,6s pred kraj.

OB
-obrisani-
10:32 13.08.2011.

Zemlje koje su bogate kao sto je Amerika i Velika Britanija lako mogu apsorbirati; Gay brakove, razvode braka, djeca sirocad,nevjerovanje u boga,feminizam,razbijanje obitelji i slicno ali ne one drzave koje su siromasne. Amerika grijesi sto namece \"ove\" vrijednosti cijelom svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije