Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje CRO Demoskop

Blagi rast podrške Milanoviću, no dio SDP-ovaca bi biralo drugog kandidata

Zoran Milanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
07.03.2019.
u 19:32

Iako se uopće ne pojavljuje u javnosti bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović i dalje je drugi izbor

Da se predsjednički izbori održavaju sada, Kolindu Grabar-Kitarović zaokružilo bi najviše ispitanika, njih 32,6 posto. No to je gotovo 5 postotnih poena manje nego prošlog mjeseca (37 posto). Pokazalo je to istraživanje CRO Demoskop koje je za RTL provela agencija Promocija plus.

Iako se uopće ne pojavljuje u javnosti bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović i dalje je drugi izbor. Za njega bi glasovalo 19,7 posto ispitanika (19,6 posto u veljači). No, on nije izbor za više od 40 posto SDP-ovaca. Dio njih bira Daliju Orešković, koja je također nešto narasla i bira ju 12,5 posto ispitanika (12,3 posto u veljači).

U ukupnom poretku četvrti je bivši predsjednik Ivo Josipović kojem je potpora (7,2 posto u ožujku) nešto pala u odnosu na veljaču (7,8 posto) kada se počelo špekulirati o njegovoj kandidaturi.

U istraživanju je i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za kojeg bi glasovalo 6,7 posto birača. Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić (4,9 posto u ožujku)  nešto je narastao (4,5 posto u veljači), ali i dalje bez ozbiljnih izgleda.

U drugi krug prošli bi Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović. Za sadašnju predsjednicu glasovalo bi 52,9 posto birača, dok bi bivšeg premijera zaokružilo njih 40,8 posto.

>> Predstavljena nova politička platforma "Možemo!"

Komentara 23

BA
barbaizamerike
19:54 07.03.2019.

Dajte Milanovica za kandidata da ga malo ismijavamo ali prvo na ljekarski pregled a onda kandidatura

MA
Maiden
19:51 07.03.2019.

Čiji kandidat, gura ga se a nije rekao ni da ni ne...ako i misli kandidirati se kukavica i jadan je jer čeka pozitivan ili povoljan rezultat u anketama pa onda istaknuti kandidaturu. I kao takav bi bio dobar predsjednik, moš mislit.

JA
jadranskomore
20:14 07.03.2019.

Zoki svi te podrzavaju pa i oni nasi drugovi iz nase sestrinske partije HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije