Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob na granici

Euleks i KFOR: Sukobe su izazvali srpski ekstremisti

\'French KFOR soldiers guard the border crossing between Serbia and northern Kosovo at Brnjak on September 16, 2011.   Kosovo and EU police were deployed at two disputed border crossings with Serbia i
Reuters/PIXSELL
28.09.2011.
u 11:24

Na vojnike KFOR-a bačen je veliki broj improviziranih eksplozivnih naprava.

Pripadnici KFOR-a i Euleksa priopćili su na izvanrednoj konferenciji za novinare u Prištini da je najnovije nasilje kod graničnog prijelaza Jarinje na sjeveru Kosova posljedica provokacija srpskih ekstremista, javlja agencija Tanjug.

Ralph Adamec, glasnogovornik KFOR-a, rekao je da su neredi počeli jučer oko 13 sati kada je, kako je rekao, civilno vozilo pokušalo nasilno probiti punkt KFOR-a na prijelazu Jarinje.

– KFOR-ove su snage djelovale kako bi spriječile probijanje te linije i tom je prilikom vozilo ozlijedilo KFOR-ova vojnika. Tijekom izgreda pokušali su vojniku oduzeti oružje, nakon čega je vojnik, nakon verbalnog upozorenja pucao i tom prilikom ozlijedio civila koji mu je pokušao oteti  oružje. Situacija se tada pogoršala i na vojnike KFOR-a je bačen veliki broj improviziranih eksplozivnih naprava – objasnio je Adamec, no nije želio reći koje su streljivo koristili vojnici.

Adamec nije bio precizan u vezi s vrstom oružja koju su vojnici KFOR-a koristili, rekavši samo da oružje nije bilo smrtonosno, piše Tanjug.

 Adamec i glasnogovornik Euleksa Nicholas Haton rekli su da je u tijeku istraga u vezi sa svim osobama koje su jučer poticale na nasilje na graničnom prijelazu Jarinje.

Ključne riječi

Komentara 34

PO
poirot
13:48 28.09.2011.

Ne znam što Srbima smetaju hrvatski helikopteri na Kosovu? Hrvati se kao i uvek samo brane od srpskih agresora.

Avatar My Style
My Style
18:55 28.09.2011.

To je saopstenje AlbanFOR-a je cista laz i pokusaj da se izbegne odgovornost i za sukobe i za potpuni fijasko koji su pretrpeli pred barikadama !!

OB
-obrisani-
11:48 28.09.2011.

pa srbi znadu kako to treba napracvit, skolovalise u hrvatskoj na balvanima, u bosni dokazali i pokazali kako treba pobit 8000 muslimana i to zavezanih ruku i nogu, osim toga ja im preporucujem ako imaju \"muda\" da pohapse ovaj kefor ili kako se vec zove, svezu ih lancima za stup odasiljaca-oni su i to diplomirali u bosni-ali gdje da pronadju \"muda\"?????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije