Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojne operacije

Egipatska vojska objavila: U Sjevernom Sinaju ubijena 83 džihadista

Tenk vojska Egipat
Foto: Getty Images
04.11.2019.
u 14:35

Također je uhićen 61 traženi zločinac.

Egipatska vojska objavila je u ponedjeljak da je ubijeno 83 džihadista u vojnim operacijama u pokrajini Sjevernom Sinaju, gdje traje pobuna koja uključuje skupinu Islamsku državu (IS).

Vojska je u priopćenju navela da je eliminirano 77 džihadista i da je pronađeno oružje i streljivo na sjeveru i u središtu sinajskog poluotoka.

Još šest opasnih džihadista je ubijeno u pucnjavi u toj regiji, dodala je vojska i precizirala da je ukupno ubijeno 83 džihadista u operacijama vođenim od 28. rujna do 4. studenoga.

Trojica vojnika su ubijena ili ranjena, dodala je vojska bez drugih pojedinosti. Također je uhićen 61 traženi zločinac, prema istom priopćenju.

Snage sigurnosti su uništile više desetaka skrovišta i vozila u operacijama protiv džihadista na cijelom egipatskom teritoriju.

Egipat se godinama bori protiv pobune u Sjevernom Sinaju koja se intenzivirala nakon svrgavanja islamističkog predsjednika Mohameda Mursija 2013. godine.

Vojska je u veljači 2018. pokrenula veliku antiterorističku operaciju u Sjevernom Sinaju gdje je aktivan lokalni ogranak IS. Od početka operacije ubijeno je oko 850 džihadista i oko 50 vojnika, prema službenim podacima.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar dovidovic
dovidovic
14:45 04.11.2019.

mašallah

IB
ibiza
14:54 04.11.2019.

samo naprijed ,do zadnjega ,nema vete tko je ikakve vijere i boje koze ,kada su takvi nisu bolje ni zasluzili...

TO
Toni66
14:22 07.11.2019.

Da im se divimo čestitamo ili da sumnjamo ? Koliko je od toga civila djece ne terorista negdje oko 80 samo Tko zna koja je to svjetska neovisna komisija provjerila ispitala dokazala . Meni niko ne bi vjerovao da ubijemem par komada tu u okruženju . To bi se ispitivali kao mi Hrvati uvijek zna se od Premijera Ive svi ko lopovi i mafijašima, a zna se mito volimo korupcija u krvi i lažemo kao pravi i na kraju.i Srbi nas znju I onda se neki čude da nas Srbi ne vole posebno jer smo još i ustaše - zabranjeno nam je to i znamo zbog nekog "svijeta" ! Ovio je bila istinska šala ! Ovima sve vjerujemo jer kad su ubili Đihadiste onda je to dobro . Da su Rusi onda bi bilo civili i bojni otrovi te djece i sve totalno nevini jadnih bijednici ... Od kuda im toliko sa oznakom+kom Đihad i svi isti !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije