Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvostruko Ubojstvo

'Kada je otac počeo voziti unazad, začuo sam rafal'

Mario Slabinjac
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
20.01.2014.
u 12:50

O drami koja se 11. lipnja oko 21 sat događala na cesti između Graboštana i Velikog Krčeva govorio je jedini svjedok događaja, sin ubijenog Ivice, maloljetni P. H. (17)

Rafalna paljba koja je prošlogodišnje lipanjske večeri uznemirila mještane Graboštana odnijela je živote Ivice Hajdukovića (45) i njegove prijateljice Blaženke Slabinjac (39). Optuženi Mario Slabinjac (40) na početku glavne rasprave na Županijskom sudu u Sisku izjavio je da se ne osjeća krivim za dvostruko ubojstvo.

O drami koja se 11. lipnja oko 21 sat događala na cesti između Graboštana i Velikog Krčeva govorio je jedini svjedok događaja, sin ubijenog Ivice, maloljetni P. H. (17). – Moj otac, Blaženka, njezine dvije curice i ja vraćali smo se iz Krčeva kada sam zapazio Marija, koji je svojim golfom presreo naš auto. Izašao je iz vozila i podigao automatsku pušku. Kada je otac počeo voziti unazad, začuo sam rafal. Bio sam na mjestu suvozača i naglo sam se sagnuo, a auto se zaustavio kraj ceste. Kada sam izašao i sklonio se iza auta, vidio sam Marija koji je iz svog prtljažnika uzeo drugi okvir za automatsku pušku. Vidio sam da je i Blaženka izašla, ali je ubrzo pala.

Nesporazumi i sukobi počeli kada je Marija napustila njegova supruga

Mario mi je naredio da uzmem njegov auto i djecu odvezem kući te da pozovem policiju, što sam i učinio – uzbuđen je svjedočio. Kako piše u optužnici, Mario je iz automobila izvukao tijelo već mrtvog Ivice i u njega ispalio još jedan rafal. Samo zbog slučajnosti troje maloljetnih putnika nije ozlijeđeno. Nesporazumi i sukobi počeli su kada je Marija napustila njegova supruga Blaženka i zasnovala izvanbračnu zajednicu s Ivicom. Mario, inače bivši policajac, već je bio osuđen na godinu i pol zatvora zbog zanemarivanja i zlostavljanja djece, ali je teški zločin počinio prije odlaska na odsluženje kazne. Slabinjac je optužen za dvostruko teško ubojstvo, dvostruko teško ubojstvo u pokušaju te ubojstvo u pokušaju.

Njegov branitelj Davor Marčec najavio je kako će tijekom postupka dokazati da njegov branjenik nije počinio nijedno kazneno djelo prema optužnici jer za to ne postoje kvalifikacijski elementi.

>> Slabinjcu od 20. siječnja suđenje za teška ubojstva

>> Hodao je s puškom u ruci, a onda su se začuli rafali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije