Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRČKA KAO UZOR

Dvadesetak prosvjednika 'okupiralo' Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi

19.01.2009.
u 13:36

Dvadesetak mladih prosvjednika jutros je blokiralo ulaz u Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. "Okupacija" ministarstva započela je oko 8 ujutro, a miran je prosvjed "začinjen" uzvikivanjem parola i pjevanjem rock-pjesmama, ponajviše iz revolucionarnih 60-ih.


Prosvjednici u zgradi ministarstva

Ministar Milinović nije bio u zgradi pa se nije mogao očitovati o zahtjevima prosvjednika, a razgovor s državnim tajnikom Zvonimirom Antom Golemom "revolucionari" su odbili. Zajednička poruka mladih prosvjednika jest da ne pripadaju niti jednoj skupini, nego su samo željeli podignuti glas protiv katastrofalnog stanja u zdravstvu i reforme, koja je po njihovu mišljenju "još jedan harač na hrvatske građane".

Cilj im je, naglasili su prosvjednici koji su priznali da su ih motivirali nedavni prosvjedi u Grčkoj, upozoriti na određene lobije, prvenstveno u farmaceutskoj industriji, kao i na korupciju koja je desetljećima prisutna u zdravstvu.

Mirno i dostojanstveno
Prosvjed je trajao nešto manje od četiri sata, nakon čega su prosvjednici koji su cijelo vrijeme sjedili na stepenicama, napustili zgradu u kojoj se nalazi ministarstvo, a policija koja je diskretno pratila cijelu situaciju, koja nije izmakla kontroli, niti je to bila namjera prosvjednika, nije trebala intervenirati za razliku od grčkih kolega.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije