Naslovnica Vijesti Hrvatska

Lokaliziran požar kod Šibenika

Riječ je o području na kojem stalno izbijaju požari, a kako se doznaje s terena, gusti crni dim vidljiv je sa Šibenskog mosta i magistrale.
21. srpnja 2019. u 20:46 0 komentara 634 prikaza
Airtractor
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Požar koji je u nedjelju oko 16 sati planuo na lokaciji Dobri Dolac nedaleko Šibenika lokaliziran je u 18,20 sati, a zračne snage povukle su se s terena, doznaje se u Županijskom centru 112.

Ilustracija CASTELO BRANCO Preostali aktivni požar u središnjem Portugalu pokušavaju ugasiti 800 vatrogasaca

Opožareno je 10 hektara, a gorjela je trava, nisko raslinje i nešto borove šume. Požar je planuo nešto prije 16 sati, a na terenu su bila 33 vatrogasca i 13 vozila šibenske i vodičke javne vatrogasne postrojbe, šibenske državne interventne postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava Vodice, Zaton, Šibenik, Pirovac, Bilice i Zablaće.

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da su kanader i dva air tractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovala tijekom nedjelje popodne u akciji gašenja požara na području Dobri Dolac-Zaton kod Šibenika.

Požar u Slobodnoj Dalmaciji NEMA OZLIJEĐENIH Uspješno lokaliziran požar u skladištu Slobodne Dalmacije

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja do subote, 20. srpnja, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 12 požara i to sedam u Šibensko-kninskoj županiji te po jedan u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara, provedeno je i 10 protupožarnih izviđanja s avionima airtractor, a sveukupno su zračne snage ostvarile oko 65 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 1800 tona vode. U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B" bio je angažiran 11 puta.

Ugostitelji
DRAMATIČNE BROJKE
Anketa: Čak 80,5 posto radnika u ugostiteljstvu smatra da je za njih bolja opcija selidba u inozemstvo

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.