Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dubrovnik će iz EU dobiti 105,85 milijuna eura, a iz državnog proračuna 39,15 milijuna

Upravni odbor EIB-a mogao bi ovih dana odobriti 32 mil. eura za modernizaciju Zračne luke Dubrovnik
03. travnja 2015. u 19:00 4 komentara 1732 prikaza
Čilipi
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Upravni odbor Europske investicijske banke (EIB) mogao bi ovih dana odobriti 32 milijuna eura za sufinanciranje modernizacije Zračne luke Dubrovnik, doznajemo neslužbeno u sjedištu banke u Luksemburgu. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 220 milijuna eura, od čega se maksimalno 145 može financirati iz fondova EU i proračuna RH, dok preostalih 75 milijuna eura (svi iznosi su bez PDV-a) mora osigurati tvrtka ZL Dubrovnik. U Ministarstvu regionalnog razvoja doznali smo da će europska komponenta iznositi 73 posto, a domaća preostalih 27 posto. To znači da će od 145 milijuna eura iz europskih fondova stići 105,85 milijuna eura, a iz državnog proračuna 39,15.

EIB je prije tri dana primio i zahtjev za kreditiranje gradnje luksuznog hotelskog resorta na otoku Hvaru. Za investiciju vrijednu 84 milijuna eura privatni investicijski fond Arqaam Capital Group iz Dubaija traži povoljni kredit od 40 milijuna eura. Upravni odbor EIB-a i o tome tek treba donijeti odluku, no primio je zahtjev na razmatranje jer se neki od ciljeva ove investicije, otvaranje radnih mjesta i poticanje rasta u turizmu, podudaraju s ciljevima EIB-a.

>> Nadam se da će serijal za Dubrovnik učiniti kao što je Gospodar prstenova napravio za Novi Zeland

>> Ruski bogataš na rubu da digne ruke od 150 mil. eura investicije

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • djurex:

    Dubrovnik ce dobiti milijune!!!!Dubrovnik ce mozda dobiti !!!!! Dubrovnik je predao tamo neke papire.. Koji bezzzzze clanak ha ha dobiti je jedno kredit je drugo eu novci su trece nije "dobio" niko nista.. Manipulirate

  • Avatar fuk-po
    fuk-po:

    Naslov sugerira da će to biti sredstva iz EU fondova, no radi se o EIB-u, investicijskoj banci, odnosno KREDITU. Dakle, ovaj tekst je čista manipulacija. Ne radi se o DOBIJANJU, nego o POSUĐIVANJU, a cilj ove manipulacije je kontrola štete ... prikaži još! nastale izborom notornog kriminalca Vlahušića za gradonačelnika čime Dubrovnik ostaje uskraćen za sredstva iz EU fondova.