Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODERNIZACIJA

Dubrovnik će iz EU dobiti 105,85 milijuna eura, a iz državnog proračuna 39,15 milijuna

Čilipi
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
03.04.2015.
u 19:00

Upravni odbor EIB-a mogao bi ovih dana odobriti 32 mil. eura za modernizaciju Zračne luke Dubrovnik

Upravni odbor Europske investicijske banke (EIB) mogao bi ovih dana odobriti 32 milijuna eura za sufinanciranje modernizacije Zračne luke Dubrovnik, doznajemo neslužbeno u sjedištu banke u Luksemburgu. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 220 milijuna eura, od čega se maksimalno 145 može financirati iz fondova EU i proračuna RH, dok preostalih 75 milijuna eura (svi iznosi su bez PDV-a) mora osigurati tvrtka ZL Dubrovnik. U Ministarstvu regionalnog razvoja doznali smo da će europska komponenta iznositi 73 posto, a domaća preostalih 27 posto. To znači da će od 145 milijuna eura iz europskih fondova stići 105,85 milijuna eura, a iz državnog proračuna 39,15.

EIB je prije tri dana primio i zahtjev za kreditiranje gradnje luksuznog hotelskog resorta na otoku Hvaru. Za investiciju vrijednu 84 milijuna eura privatni investicijski fond Arqaam Capital Group iz Dubaija traži povoljni kredit od 40 milijuna eura. Upravni odbor EIB-a i o tome tek treba donijeti odluku, no primio je zahtjev na razmatranje jer se neki od ciljeva ove investicije, otvaranje radnih mjesta i poticanje rasta u turizmu, podudaraju s ciljevima EIB-a.

>> Nadam se da će serijal za Dubrovnik učiniti kao što je Gospodar prstenova napravio za Novi Zeland

>> Ruski bogataš na rubu da digne ruke od 150 mil. eura investicije

Komentara 4

DJ
djurex
21:48 03.04.2015.

Dubrovnik ce dobiti milijune!!!!Dubrovnik ce mozda dobiti !!!!! Dubrovnik je predao tamo neke papire.. Koji bezzzzze clanak ha ha dobiti je jedno kredit je drugo eu novci su trece nije "dobio" niko nista.. Manipulirate

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
00:18 04.04.2015.

Naslov sugerira da će to biti sredstva iz EU fondova, no radi se o EIB-u, investicijskoj banci, odnosno KREDITU. Dakle, ovaj tekst je čista manipulacija. Ne radi se o DOBIJANJU, nego o POSUĐIVANJU, a cilj ove manipulacije je kontrola štete nastale izborom notornog kriminalca Vlahušića za gradonačelnika čime Dubrovnik ostaje uskraćen za sredstva iz EU fondova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije