Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andro Vlahušić o Igrama prijestolja

Nadam se da će serijal za Dubrovnik učiniti kao što je Gospodar prstenova napravio za Novi Zeland

igre prijestolja dubrovnk
Grgo Jelavić/Pixsell
02.04.2015.
u 12:45

Broj stranih turista bilježi rast od 6 posto u 2014. na 13 milijuna.

Bloomberg u svojem posljednjem izvještaju piše o Dubrovniku kao o snimateljskoj meki za SF serijal "Igre prijestolja" čija se peta sezona snimala u Hrvatskom, ali i u Španjolskoj i Sjevernoj Irskoj a premijeru će imati 12. travnja u 170 zemalja, piše Bloomberg.

Dubrovnik je i bez Igara hrvatska top turistička destinacija, no otkad se serijal snima u njemu, grad privlači sve više turista.

"Nadam se da će Igre prijestolja za Dubrovnik učiniti ono što je Gospodar prstenova napravio za Novi Zeland", rekao je gradonačelnik Andro Vlahušić.

A to bi bila blagodat za Hrvatsku i njezinih 4.2 milijuna stanovnika kao i za investitore. Hrvatska je bila 11. na ljestvici najperspektivnijih tržišta kada je 2013. ulazila u Europsku unije prema Bloombergovoj godišnjoj ljestvici.

No, budući da je ekonomija potonula 12 posto u recesiji koja traje od 2009., potrebna joj je pomoć. Turizam je ključan za hrvatsku ekonomiju i čini šestinu njezine 'proizvodnje', a zemlja se hvali da je treća zemlja po broju stranih gostiju (u odnosu na broj stanovnika) u EU.

Broj stranih turista bilježi rast od 6 posto u 2014. na 13 milijuna. 

>> Drugi najbogatiji glumac na svijetu snima u Dubrovniku!

>> Ekipa 'Igre prijestolja' zahvalila Dubrovniku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije