Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnatelj KBC-a Split:

'Duboko se ispričavam obiteljima. KBC mora i dalje funkcionirati, pobrinut ću se za to'

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
12.05.2020.
u 13:52

Istražit ćemo okolnosti poštivanja procedura i organizacije rada te ćemo, kao i uvijek do sada, o svemu obavijestiti javnost, rekao je dr. Julije Meštrović

Dr. Julije Meštrović, ravnatelj splitskog KBC-a, dao je izjavu novinarima u kojoj se još jednom ispričao obiteljima pacijentica čiji su identiteti zamijenjeni.

– Uime djelatnika KBC Split i u svoje ime izražavam ispriku i duboku sućut obiteljima. Već sam se osobno ispričao i izjavio žaljenje, a isto je učinio i ministar zdravstva Vili Beroš. Kao osobni moralni čin poslao sam ministru svoju ostavku. O tome odlučuje Upravno vijeće KBC-a Split – rekao je Meštrović i naglasio kako je unutar KBC-a već započeo unutarnji nadzor, a potvrdio je kako je stigla i inspekcija Ministarstva zdravstva. Uvjeren je kako će se točno utvrditi i razjasniti okolnosti nesretne pogreške.

– Istražit ćemo okolnosti poštivanja procedura i organizacije rada te ćemo, kao i uvijek do sada, o svemu obavijestiti javnost – rekao je Meštrović i napomenuo kako, unatoč svemu, sustav mora funkcionirati.

VIDEO Skandal u splitskom KBC-u: Došlo je do zamjene dvaju pacijentica, a jedna je preminula.

– Napravit ću sve da KBC i dalje funkcionira. Do odluke Upravnog vijeća o mojoj ostavci obnašat ću dužnost ravnatelja s namjerom da bolnica funkcionira i da bolesnici dobiju adekvatnu zdravstvenu skrb – poručio je dr. Julije Meštrović.

VIDEO Evakuacija štićenika Doma za starije i nemoćne u Splitu

Ključne riječi

Komentara 4

SN
snovakor
14:28 12.05.2020.

Laž ima kratke noge !! ..... prije još neki dan je tvrdio da nisu oni nikoga zarazili ... a pola im bolnice zaraženo !! ...amateri u uhljebi.

Avatar BettyFH85
BettyFH85
00:55 14.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

HA
hammer
14:29 12.05.2020.

Pa kaj je grof Drakula bio ravnatelj te bolnice?!?!?🤣🤣🤣🤣 Šalu na stranu, da su meni ovo napravili tužio bi ih do jaja...Katastrofa da se to može danas dogoditi. Ovi koji pišu izvanredne okolnosti itd. molim da ne opravdavaju ovo, pa nije rat ili zombi apokalipsa da ne mogu pogledati papire sa imenom i prezimenom osobe koja je umrla/živa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije