Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ako imate novca...

Država Lihtenštajn se iznajmljuje, a dan najma stoji 70.000 dolara

lichtenstein
Arhiva VL
16.04.2011.
u 20:00

Onaj tko unajmi državu ima mogućnost promijeniti nazive ulica, organizirati paradu, čak i uvesti valutu. Naravno, samo privremeno.

Oduvijek ste željeli, barem na jedan dan, imati vlastitu državu, ali niste kraljevske krvi? Ako imate dovoljno novca, više nema problema. Ako se može vjerovati Airbnbu, internetskoj agenciji za iznajmljivanje luksuznih nekretnina, sada možete za 70.000 dolara na noć iznajmiti cijeli Lihtenštajn.

Ta 150 četvornih kilometara velika alpska zemlja, koja je smještena između Austrije i Švicarske, kao da je preuzela slogan HTZ-a – “Mala zemlja za veliki odmor”, pa svojim privremenim vladarima jamči provod kakav zasigurno ne mogu naći nigdje drugdje na svijetu. Nakon dolaska u Lihtenštajn, novi “vladari” simbolično primaju ključeve države u parlamentu, a tim povodom mogu si organizirati paradu ili promijeniti naziv pokoje ulice.

Naravno, samo privremeno. Turistički aranžman traje najmanje dvije noći, ali raspored turizam-vladara ispunjen je u svakome trenutku. Privremenog državnika očekuje kušanje vina iz osobnog vinskog podruma lihtenštajnskog princa, skijanje na najboljim stazama u državi, a potom i privatne večere u starim kraljevskim dvorcima. Postoji čak i mogućnost privremenog uvođenja vlastite valute, što se ipak dodatno plaća.

U prva 24 sata ponude nije bilo zainteresiranih, ali u agenciji ne gube optimizam. – Ciljana grupa su superbogataši, i to oni s velikim egom – kažu u agenciji.

Ključne riječi

Komentara 6

GO
goldameir
20:33 16.04.2011.

Sve je uredu ovim natpisom ali slika ovog zamka nema veze drzavom Lichtensten gde svaki kamen poznajem...Ovo je istinu za volju Zamak koji se zove Lichtenstein ali je u Nemackoj u Schwabische All-u pokrajina Baden Wurtenberg i dandanas je u u vlasnistvu Hercoga i Hercoginje od Uraha-a jedini Dvorac u Lichtensteinu je Dvorac od Adama III verodostojnost je jako vazna u svemu......

OB
-obrisani-
21:31 16.04.2011.

Uskoro cemo moci iznajmiti cijelu Europu....................................... Vanjski dug Britanije je $10.5 trilijuna, Njemacke$ 4.5 trilijuna, Francuske $4.4 trilijuna,Italije $ 2.3 trilijuna,Nizozemske$ 2.3 trilijuna,Spanjolske $ 2 trilijuna,Luksemburga $2 trilijuna,Irske $1.8 trilijuna, Belgije $1.3 trilijuna,Svicarske 1.3 triljuna, ,Austrije $ 753 bilijuna, Svedskeedske $ 600 bilijuna,Norveske $548 bilijuna , Danske $493 bilijuna, Portugala $ 390 bilijuna, Finske $ 366 bilijuna, Poljske 201 bilijun ,Madjarske $ 126 bilijuna,Rumunjske $ 97 bilijuna,Bugarske $ 55 bilijuna................... Hrvatske $45 bilijuna.......... Srbije $32 bilijuna, BiH $ 10 bilijuna,Island $1.3 bilijuna ,itd,itd,itd.........ha,ha,ha svi duzni ZNAseKOMU.........

OB
-obrisani-
23:08 16.04.2011.

kralj milan i njegova sevka već ih vidim u ovom dvorcu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije