Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dramski program u vrtićima osnažuje dječju kreativnost i inspiraciju

Pandemija s kojom smo posljednjih godinu dana suočeni snažno je naglasila važnost inovacije i kreativnosti. Dok su neki ta dva koncepta primjenjivali u pokušaju usklađivanja poslovnih i privatnih obaveza, za one najmanje bilo je potrebno stvoriti poticajno i inspirativno okruženje u kojem će učiti, rasti i razvijati svoju kreativnu stranu.
01. travnja 2021. u 09:01 133 prikaza
Dječji vrtić Dobro Drvo

Ključnu ulogu u cijelom procesu imaju roditelji koji trebaju biti podrška djetetu, stvarati kreativno okruženje u kojem će ono istraživati i o kojem će promišljati te ohrabrivati ga na sanjarenje. Baš poput roditelja, odgajatelji su neizostavan faktor u jačanju kreativnosti. Zahvaljujući potpori Europskog socijalnog fondaDječji vrtić Dobro Drvo predstavio je dramski, STEM i logopedski odgojno-obrazovni program kojima se uvažavaju individualni interesi i potrebe djeteta te omogućava cjeloviti razvoj i učenje. 

Dramskim programom jača se kreativno izražavanje svakog djeteta. Ovaj posebno koncipirani program omogućuje djetetu razvoj socio–emocionalnih vještina koje je potrebno usvajati od najranije dobi, a kroz dramske i scenske aktivnosti djeca grade samopouzdanje, vježbaju metode uživljavanja u različite uloge i usvajaju vještine za kreativno izražavanje. U okviru dramskog programa djeci se omogućava samostalno scensko izražavanje i osmišljavanje dramskih predstava koje rado demonstriraju i kod kuće i tako dodatno potiču dramsku stvaralačku igru među ukućanima. Vrijednost koju ovakve aktivnosti imaju prepoznaju i roditelji i djeca polaznici vrtića. Ili, kako kaže majka dviju naših polaznica:

„Kao zaposleni roditelji, bili bismo preopterećeni razvoženjem djece na dodatne aktivnosti, a na ovaj način naše djevojčice sve aktivnosti imaju u vrtiću sa svojim prijateljima. Popodneva su nam najdraža jer tada možemo kvalitetno provoditi vrijeme kao obitelj. To je vrijeme kada se zajedno igramo glumeći njihove najdraže uloge. A ujutro, djeca jedva čekaju ponovno otići u vrtić.“

Dječji vrtić Dobro Drvo | Autor :

Zbog 39 litara ulja
Bugarin proživljava dramu u Hrvatskoj: Dobio visoku kaznu, boravi u vozilu na granici
Oporavilište za divlje životinje u Osijeku
Briga o okolišu
Upoznajte ljude koji se brinu o divljim životinjama svaki dan