Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dragan Primorac imenovan prvim veleposlanikom američkog Sveučilišta Penn State

Penn State Sveučilište je osnovao Guverner James Pollock 1855. godine i ubraja se u10-tak najvećih američkih sveučilišta.
17. siječnja 2016. u 13:30 17 komentara 1791 prikaza
PR foto
Foto: PR FOTO

Odlukom vodstva američkog Sveučilišta Penn State, prof.dr. Dragan Primorac imenovan je veleposlanikom ovog sveučilišta i ponio je “titulu” Global Ambassador of the Penn State University. Time je postao prvom osobom u povijesti ovog Sveučilišta osnovanog 1855. s navedenom titulom. Odluku o imenovanju priopćio je prorektor Sveučilišta Penn State, prof.dr. Michael Adewumi, zadužen za Global Programs, te je istaknuo da će na svečanoj ceremoniji 29.veljače 2016. predsjednik Sveučilišta Eric J. Barron prof.dr. Primorcu osobno uručiti odluku o imenovanju.

Penn State Sveučilište je osnovao Guverner James Pollock 1855. godine i ubraja se u10-tak najvećih američkih sveučilišta. U 24 kampusa, na njemu trenutno studira više od 100 000 studentata. Godišnji budžet Sveučilišta Penn State iznosi ok 34 milijarde kn (za usporedbu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH raspolaže s godišnjim budžetom od oko 11 milijardi kn).

Sveučilište Penn State raspolaže i s najvećom aktivnom mrežom bivših studenata u SAD-u (Alumni), s više od 170 000 aktivnih članova, a čine je dobitnici Nobelove nagrade, članovi američkog Senata i Kongresa, guverneri, suci Vrhovnog suda SAD-a, te čelnici brojnih država. Zanimljivo je da su i otac i brat bivše američke državne tajnice i kandidatkinje za predsjednicu SAD-a, Hillary Rodham Clinton, Hugh Rodham i Hugh Rodham mlađi, završili Sveučilište Penn State.

U svojoj izjavi povodom imenovanja prof.dr. Primorca, prorektor Sveučilišta Penn State, prof.dr. Michael Adewumi ističe “Prof. Primorac je naš professor već niz godina, iznimno je uspješan stručnjak s velikom međunarodnom reputacijom koji daje snažnu potporu edukaciji mladih. Počašćen sam što je prihvatio našu ponudu, a nakon imenovanja prof.dr. Primorca našim prvim veleposlanikom, tijekom 2016. godine Sveučilište će ovu titulu dodijeliti još petorici osoba iz reda najuglednijih članova našeg društva.

>> 'Orešković je obrazovan u inozemstvu, domoljub i odličan gospodarstvenik'

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • Maja28:

    E ovo treba pisati po medijima a ne o tome gdje je Severina, Rozga i slićni. Bravo prof.dr. Primorac! Uvijek sam Vas cijenila.

  • Vicka1976:

    Slažem se s Majom. Sjajna vijest, jer ovakva priznanja su rijetka, a dr. Primorac je Hrvat, stoga ovo je veliki uspjeh u promociji Hrvatske. I ja čestitam.....

  • ante_slavonac:

    bravo,čestitke.