Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka prorektora

Dragan Primorac imenovan prvim veleposlanikom američkog Sveučilišta Penn State

PR foto
Foto: PR FOTO
17.01.2016.
u 13:30

Penn State Sveučilište je osnovao Guverner James Pollock 1855. godine i ubraja se u10-tak najvećih američkih sveučilišta.

Odlukom vodstva američkog Sveučilišta Penn State, prof.dr. Dragan Primorac imenovan je veleposlanikom ovog sveučilišta i ponio je “titulu” Global Ambassador of the Penn State University. Time je postao prvom osobom u povijesti ovog Sveučilišta osnovanog 1855. s navedenom titulom. Odluku o imenovanju priopćio je prorektor Sveučilišta Penn State, prof.dr. Michael Adewumi, zadužen za Global Programs, te je istaknuo da će na svečanoj ceremoniji 29.veljače 2016. predsjednik Sveučilišta Eric J. Barron prof.dr. Primorcu osobno uručiti odluku o imenovanju.

Penn State Sveučilište je osnovao Guverner James Pollock 1855. godine i ubraja se u10-tak najvećih američkih sveučilišta. U 24 kampusa, na njemu trenutno studira više od 100 000 studentata. Godišnji budžet Sveučilišta Penn State iznosi ok 34 milijarde kn (za usporedbu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH raspolaže s godišnjim budžetom od oko 11 milijardi kn).

Sveučilište Penn State raspolaže i s najvećom aktivnom mrežom bivših studenata u SAD-u (Alumni), s više od 170 000 aktivnih članova, a čine je dobitnici Nobelove nagrade, članovi američkog Senata i Kongresa, guverneri, suci Vrhovnog suda SAD-a, te čelnici brojnih država. Zanimljivo je da su i otac i brat bivše američke državne tajnice i kandidatkinje za predsjednicu SAD-a, Hillary Rodham Clinton, Hugh Rodham i Hugh Rodham mlađi, završili Sveučilište Penn State.

U svojoj izjavi povodom imenovanja prof.dr. Primorca, prorektor Sveučilišta Penn State, prof.dr. Michael Adewumi ističe “Prof. Primorac je naš professor već niz godina, iznimno je uspješan stručnjak s velikom međunarodnom reputacijom koji daje snažnu potporu edukaciji mladih. Počašćen sam što je prihvatio našu ponudu, a nakon imenovanja prof.dr. Primorca našim prvim veleposlanikom, tijekom 2016. godine Sveučilište će ovu titulu dodijeliti još petorici osoba iz reda najuglednijih članova našeg društva.

>> 'Orešković je obrazovan u inozemstvu, domoljub i odličan gospodarstvenik'

Komentara 17

MA
Maja28
14:00 17.01.2016.

E ovo treba pisati po medijima a ne o tome gdje je Severina, Rozga i slićni. Bravo prof.dr. Primorac! Uvijek sam Vas cijenila.

VI
Vicka1976
15:00 17.01.2016.

Slažem se s Majom. Sjajna vijest, jer ovakva priznanja su rijetka, a dr. Primorac je Hrvat, stoga ovo je veliki uspjeh u promociji Hrvatske. I ja čestitam.....

AS
ante_slavonac
13:41 17.01.2016.

bravo,čestitke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije