Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavili tužbu za klevetu

Dr. Nogalo na prosvjedu: Ovo je rezultat patološke optužbe dviju žena

Djelatnici Dječje bolnice Srebrnjak održali prosvjed
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/18
19.12.2019.
u 13:04

Djelatnici zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak održali su prosvjed zbog optužbi za nadriliječništvo.

Zbog optužbi za nadriliječništvo na sjednici Gradskog odbora za zdravstvo, djelatnici zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak održali su prosvjed kako bi zaštitili svoj i dignitet pacijenata. Odluku o tome u srijedu je jednoglasno donijelo Stručno vijeće bolnice, koje drži da se tvrdnjama o navodnom nadriiliječništvu obmanjuje javnost, a bolnica kleveće.

Zaposlenici bolnice podnijet će kolektivnu tužbu za klevetu tj. lažno prijavljivanje, nanošenje štete ustanovi i pacijentima.

Na prosvjed je u pratnji odvjetnika stigao i smjenjeni ravnatelj, dr. Boro Nogalo.

- Organizirali smo prosvjed u vrijeme naše pauze radi očuvanja digniteta ove kuće. Izjave zamjenice gradonačelnika su skandalozne, narušavaju dignitet struke i ove bolnice. Mi smo prva javna zdravstvena ustanova koja je međunarodno akreditirana po svim standardima. Dobili smo gradnju translacijskog centra - poručili su, pišu 24sata.

Video - Dr. Boro Nogalo o otkazu

 

Članica Stručnog vijeća, izv. profesor Mirjana Turkalj kazala je kako su ogorčeni izjavom o nadriliječništvu.

- Ta optužba povlači krivičnu odgovornost. To je nonsens. Optužiti nutricionista da se bavi liječenjem pacijenata je isto nonsens. Nutricionisti su dio našeg redovnog tima, suradnja s njima nam je važna, priznati su u cijelom svijetu. Nikad se ni jedan nutricionist nije predstavljao kao liječnik. Provjerili smo sve nalaze, odradio ih je u okviru kompetencija i u suradnji s liječnikom. U ovoj kući i dalje će se raditi na najvišoj razini, pacijenti neće biti ugroženi - rekla je Turkalj.

A pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, dr. Davor Plavec, naglasio je kako je riječ o povredi zakona od strane Gradskog ureda za zdravstvo koja povlači sankcije.

- Ne radi se ovdje samo o bolnici Srebrnjak. Dobili smo podršku Hrvatske liječničke komore. Sa HZZO-om imamo jako dobru suradnju. Nikada nutricionisti nisu nikoga liječili, nego provode savjetovanje i u skladu s tim pišu izvještaje. Te izvještaje liječnik uzima u obzir i onda donosi odluku o preporuci liječenja. To ne mogu procjenjivati ni pravnici ni pedagozi. Zadržat ćemo i povećati kvalitetu zdravstvene usluge i osigurati je svoj našoj djeci. Ni jedan prigovor nije se odnosio na liječenje bolesnika, nego na gužve -  rekao je dr. Plavec.

Djelatnici Dječje bolnice Srebrnjak održali prosvjed
1/18

Okupljenima se obratio i dr. Nogalo.

- Jesam li gubitnik ili dobitnik? Srebrnjak nije ova zgrada, nego ovi ljudi, s njima smo sve napravili. Očekivao sam da ćemo ovdje ovih dana imati ploču da smo centar izvrsnosti i centar kompetencija. Mi živimo za naše pacijente. Na optužbe se mogu samo nasmijati. Mi smo postali klinika, što nikad nismo bili. Liječnička komora kaže da naš stručni rad nije upitan. Ovdje je inspekcija ministarstva zdravstva da vide koliki je to apsurd - kazao je i dodao:

- Ovo je rezultat patološke optužbe dviju žena: Ane Stavljenić Rukavine i Jelene Pavičić Vukičević. Tko zna što me sad čeka: možda optužbe za drogu i pedofiliju, nije ništa teško očekivati. Gospodine gradonačelniče, molim vas, na koljenima, da sjednemo, razgovaramo i riješimo situaciju. Ako si humanista, ako si obmanut, ja ću se posuti pepelom. Ali i ti se moraš posuti pepelom ako su ti informacije krive.

Na pitanje hoće li liječnici davati ostavke i otkaze zbog njegove smjene, Nogalo je rekao kako im to neće dopustiti.

Komentara 16

Avatar Svarog
Svarog
14:09 19.12.2019.

Apsolutna podrška Dr.Nogalu i osoblju Dječje Bolnice Srebrnjak! Konačno je vrijeme da se svi svojom građanskom hrabrošću suprostavimo korupciji, teroru, nasilju, samovolji, prijetnjama, autokraciji, svemu onome što je već predugo konstanta ne samo na razini grada Zagreba već i države!! Treba bandu tjerati do kraja, pa ako treba i do europskih sudova za ljudska prava!

CV
cvikcange
13:56 19.12.2019.

Sad (10tak god kako je na Rebru krenuo poseban program prehrane) kad je konačno i medicina priznala i prihvatila ogroman utjecaj hrane na samo liječenje i ishod istog, oni spominju nadriliječništvo! Eeeeej, a sv. Hildegard, kaj je ona bila idiot? Rukavini i Pavičićki treba odrapit protutužbom, npr prijedlog usporavanja oporavka pacijentima

KO
Kokoiduhovi
17:27 19.12.2019.

Tipično za Hrvatsku. Ako netko nije stručan, pa to, zaboga, nije teško dokazati medicinskom dokumentacijom, ev. izgubljenim parnicama s pacijentima, nadzorom zdravstvene inspekcije. Ali ne, kod nas, svatko tko reve, ima mogućnost bacati se svojim vulgarnostima i blatom, sve bezz dokaza i prije bilo kakve presude. Važno je čovjeka, ako nije za "družbu" olajati, oblatiti, napraviti slučaj, dimnu zavjesu i to sve navlačiti koju godinu dok se ne slomi. To je hrvatski recept. Stručnjaci za revanje i sve, imaju svoj igrokaz, glumce...Samo, rekao je Bog; Svaka sila do vremena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije