Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Zagreb navrat-nanos usklađuje statute bolnica sa zakonom

Navodno se Sinišu Vargu planira nagraditi mjestom šefa novoosnovanog Zdravstvenog holdinga
14. prosinca 2019. u 22:33 5 komentara 942 prikaza
Boro Nogalo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Navrat-nanos za ponedjeljak je neočekivano i mimo rasporeda sazvana sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba na kojoj će se usuglasiti statuti sedam gradskih zdravstvenih ustanova s novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. Zakon je na snagu stupio još u siječnju, a neusklađivanje statuta moglo bi se pokazati velikim propustom. Naime, Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak koje je nedavno smijenilo ravnatelja doc. Boru Nogala zbog navodnog nezakonitog zapošljavanja nije bilo sastavljeno onako kako nije bilo zakonito pa proizlazi da su odluke takvog Upravnog vijeća nelegalne. Sudsko osporavanje svoje smjene doc. Nogalo je već najavio, a pravni stručnjaci tvrde da su sve odluke UV-a neusklađenog sa zakonom nezakonite. UV je brže-bolje donio novi statut elektroničkom sjednicom, a sada ga Skupština mora odobriti.

drama oko komunalnih planova Članovima Lijevog bloka zabranili ulaz u Gradsku upravu: 'Novac građana nestaje!'

Istovremeno u petak kasno poslijepodne nova v. d. ravnateljica Srebrnjaka dr. Ivana Đerek Dubravčić oglasila se priopćenjem u kojem se pohvalila da je s HZZO-om je potpisala Ugovor o provođenju bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, čime je Srebrnjak dobio sedam milijuna kuna od HZZO-a. To je, međutim, za zdravstvene usluge pružene u 2018. dogovoreno još u vrijeme prethodne uprave, a Skupština potvrdila u studenom.

“Vezano za projekt Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak (CCTM), aktualno vodstvo trenutačno analizira svu dostupnu dokumentaciju kako bi se ubrzali svi procesi i izbjegla ugroza ovog strateški važnog projekta za Grad Zagreb i RH”, stoji u priopćenju v. d. ravnateljice.

Boro Nogalo | Autor : Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U vlasništvu su Grada Zagreba, osim Srebrnjaka, Klinička bolnica Sveti Duh, Klinika za psihijatriju Vrapče, Psihijatrijska bolnica Sveti Ivan, Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež Kukuljevićeva, Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak i Specijalna bolnica za plućne bolesti u Rockefellerovoj. Njihove statute mijenjat će u ponedjeljak. Prema pisanju portala zagreb.info, na istoj bi sjednici Siniša Varga, bivši SDP-ov ministar zdravstva, za “prelijetanje” u stranku Milana Bandića trebao biti nagrađen i imenovan šefom nove gradske institucije, tzv. Zdravstvenog holdinga. Nije se jučer javljao na mobitel pa nismo provjerili tu informaciju. Varga se prethodno spominjao kao novi ravnatelj Srebrnjaka.

Gradska skupština Skupština odlučila Službeno je: Računi za smeće lete u nebo, zelene udruge osuđuju poskupljenje

Ta nenadana skupštinska sjednica imat će još za Bandića neugodnih točaka, onih koje gradska oporba nije uspjela na prošloj sjednici hitno uvrstiti u dnevni red, pa su se sada našle u redovitoj proceduri. Raspravljat će se o Prijedlogu zaključka o neprihvatljivom načinu organiziranja Adventa i devastaciji ugleda Grada, prema prijedlogu Građansko-liberalnog saveza i Hrvatske stranke umirovljenika, te o Izvješću gradonačelnika o korištenju javnih površina za manifestacije, na prijedlog Kluba zastupnika lijevog bloka.

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • herojulice:

    I to je još uvijek gradonačelnik i diše slobodno.

  • Kokoiduhovi:

    Pa bumo vidli tko je spreman prodati se za funkciju nakon svih skandala. Oko njega su okupljeni svi takvi, pa očito robe ima. Silni i preplaćeni državni pogoni: Državna revizija, inspekcije od upravne do zdravstvene, DORH, MUP, ---upregnuti su u ... prikaži još! zaštitu nekih i njihovih interesa? Pa ako je tako, valja razmisliti o tome da vladaju toliko korumpirani i opasni, da je najbolje da patronat nad hrvatskom preuzme neka druga zemlja? Zar mi još imamo Hrvatsku? Zar smo mi još građani Hrvatske, oni koji vas sve skupa plaćaju, oni od kojih živite, oni (bedasti) koji su vas birali? Sram vas može biti. No to na vas ne djeluje.

  • ObrenM:

    Bolje se je roditi bez k....,nego bez clanske ZNA SE.