Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužba za nadriliječništvo

HLK iznenađen smjenom Nogala, podsjetili javnost na brojne uspjehe

Boro Nogalo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
19.12.2019.
u 12:57

- Komora nema nikakvih službenih saznanja o možebitnoj ugrozi zdravlja pacijenata koji su se liječili ili se liječe u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Naime, zadnjih godina HLK nije zaprimila niti jednu pritužbu na stručni rad liječnika Dječje bolnice Srebrnjak

Zaposlenici Dječje bolnice Srebrnjak podnijet će kolektivnu tužbu za klevetu zbog optužbe da se u bolnici provodi nadriliječništvo. Odluka je to stručnog vijeća bolnice, koje je danas u podne, u vrijeme pauze, organiziralo prosvjed pred bolnicom, zaprepašteni ovakvom optužbom zamjenice gradonačelnika, Jelene Pavičić Vukičević.

A Hrvatska liječnička komora iznenađena je žurnom smjenom ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, kolege Nogala, liječnika koji je godinama uspješno vodio ovu bolnicu, priopćili su iz HLK.

"Uspješnost rada kolege Nogala i liječničkog tima na Srebrnjaku potvrđuje i činjenica da je ova dječja bolnica postala prva kompletno međunarodno akreditirana javna zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj, po standardu koji primarno stavlja naglasak na sigurnost i zaštitu pacijenata", kažu u Komori i podsjećaju da je rezultat predanog rada i stručnosti liječničkog tima  Srebrnjaka dobivanje 60 milijuna eura vrijednog EU projekta gradnje Centra za translacijsku medicinu, najvećem infrastrukturnom projektu iz zdravstva i znanosti u Republici Hrvatskoj, koji će ubrzati transfer znanja iz područja laboratorijskih istraživanja u svakodnevnu kliničku primjenu u liječenju djece.

Podsjećaju i na druge uspjehe bolnice Srebrnjak, koja je ove je godine postala i Klinika Medicinskog fakulteta. 

- Komora nema nikakvih službenih saznanja o možebitnoj ugrozi zdravlja pacijenata koji su se liječili ili se liječe u Dječjoj bolnici Srebrnjak. Naime, zadnjih godina HLK nije zaprimila niti jednu pritužbu na stručni rad liječnika Dječje bolnice Srebrnjak. Što se tiče pitanja vezanih uz upravljanje zdravstvenom ustanovom, ona prelaze ovlasti Hrvatske liječničke komore te na njih odgovore treba dati Ministarstvo zdravstva, u čijoj je to nadležnosti. Nejasni navodi izrečeni u medijima mogu se smatrati narušavanjem dostojanstva liječnika, što može dovesti u pitanje ugled liječničke struke. Apeliramo na sve uključene u ovaj slučaj da se suzdrže od ishitrenih ocjena koje dovode u pitanje dignitet liječničke struke te posljedično mogu dovesti do gubitka povjerenja pacijenata u zdravstvenu ustanovu, pa i sustav u cjelini - poručuju iz Komore.

VIDEO: Dr. Boro Nogalo o otkazu

Komentara 1

CV
cvikcange
11:53 19.12.2019.

S r e b r e nj a k a? Pa odkud ste došli? Osim što skoro svi novinari potpuno krivo izgovaraju i Srebrnjak, i Pantovčak, i Medveščak, sad ste taj breg i preimenovali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije