Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dug ATP-a 63,7 mil.kn

USKOK: Odgodom ovrhe poreznici su iz proračuna izbili oko 7 milijuna kuna

USKOK i DORH
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
09.07.2014.
u 17:02

Prema kaznenoj prijavi koju je podnio policijski USKOK ti najviše rangirani službenici u šibenskoj Poreznoj upravi sumnjiče se kako su zloupotrijebili položaje i ovlasti kako bi spriječili ovrhu tvrtke Autotransport d.d. Šibenik (ATP).

Šefica Porezne uprave u Šibeniku Vesna Restović dva mjeseca nije htjela dati svoj potpis kako bi se pokrenuo proces ovrhe. Ona i pročelnik Porezne uprave u Šibeniku Željko Vujin sumnjiče se da su oštetili proračun RH za najmanje sedam milijuna kuna.

Prema kaznenoj prijavi koju je podnio policijski USKOK ti najviše rangirani službenici u šibenskoj Poreznoj upravi sumnjiče se kako su zloupotrijebili položaje i ovlasti kako bi spriječili ovrhu tvrtke Autotransport d.d. Šibenik (ATP). Sve to događalo se između 13. lipnja i 8. kolovoza 2012. godine. Šibenska porezna uprava 5. lipnja 2012. donijela je rješenje o ovrsi radi naplate poreznog duga ATP-a u iznosu od 63,7 milijuna kuna, a unatoč tome što je to znala, šefica Porezne uprave Vesna Rastović blokirala je provedbu ovrhe, ističu u priopćenju USKOK-a.

Vesna Rastović je tek 8. kolovoza dala potrebni potpis koji je bio potreban za provedbu ovrhe. U međuvremenu u ATP-u su mogli obavljati financijske transakcije te su red prvenstva preuzeli drugi vjerovnici zbog čega nije ovršeno najmanje 6,96 milijuna kuna (7 milijuna s kamatama).

>> Policijski USKOK upao u šibensku Poreznu upravu

Komentara 1

Avatar gecdra
gecdra
13:05 11.07.2014.

Šefica i pročelnik Vesna i Željko.Sve je jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije