Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sklonite se u hlad

Dolazi pravo ljeto: Temperature se ovaj tjedan penju i do 36 stupnjeva

'09.07.2011. Rijeka - Mnogobrojni rjecani potrazili su osvjezenje od vrucine u moru na plazi u Kostreni. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
18.06.2012.
u 09:01

Prema prognozama DHMZ-a, najtoplije bi trebalo biti u srijedu i četvrtak kada će temperatura biti čak 36 stupnjeva

Gotovo u cijeloj zemlji već u 8 sati živa na termometru penjala je na više od 20 Celzijevih stupnjeva, dok je primjerice u Rijeci, Makarskoj i Splitu bilo izmjereno čak 27 stupnjeva, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Temperature će se ovog tjedna penjati na više od 30 Celzijevih stupnjeva. Prema prognozama DHMZ-a, najtoplije bi trebalo biti u srijedu i četvrtak kada će temperatura biti čak 36 stupnjeva. Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo savjetuju građanima ostanak kod kuće kad su temperature zraka najviše.

Izbjegavajte izlazak u najtoplijem dijelu dana od 10 do 17 sati, izbjegavajte naporan fizički rad, potražite sjenu, ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Rashladite tijelo, tuširajte se ili kupajte u mlakoj vodi, nosite laganu široku svijetlu odjeću od prirodnih materijala, stavite šešir širokog oboda ili kapu i sunčane naočale. Pijte redovito i dovoljno tekućine te izbjegavajte alkohol i napitke s previše kofeina i šećera. Jedite češće manje obroke. Izbjegavajte hranu bogatu bjelančevinama – savjetuju u ministarstvu.

Ključne riječi

Komentara 1

LA
Lavica7
21:17 18.06.2012.

Ministarstvo zdravlja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo savjetuju građanima ostanak kod kuće kad su temperature zraka najviše. I financije najnize.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije