Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog mađarskog političara

Djecu, političare i novinare jednom godišnje obavezno testirati na drogu

27.06.2011. Karlovac - Predstvaljen tim Sluzbe za zastitu mentalnog zdravlja, prevencije i vanbolnickog lijecenja Zavoda za javno zdravstvo karlovacke zupanije. Tehnicar Ivica Derek provodi testiranja na hepatitis, HIV, droge i alkohol. Photo: Kristina St
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
10.12.2014.
u 08:15

Pripadnici mladeži opozicijske stranke predali su mu uzorke svog urina u znak prosvjeda

Obvezan godišnji test na droge uvest će se za djecu od 12 do 18 godina, za političare i novinare ako prijedlog Mátéa Kocsisa, načelnika Józsefvárosa, 8.budimpeštanskog distrikta, prođe parlamentarnu raspravu.

Kocsis, koji j i direktor za odnose s javnošću stranke Fides mađarskog predsjednika Viktora Orbána, objasnio je kako se prijedlog odnosi na "one koji su u najranjivijoj skupini, na one koji donose odluke i na one koji oblikuju javno mnijenje". Rezultati testova djece bili bi poslani roditeljima, objasnio je Kocsis no nije objasnio što s rezultatima testova ostalih prozvanih.

Pripadnici mladeži opozicijske Demokratske koalicije predali su uzorke svog urina izravno u gradsku vijećnicu u Józsefvárosu u znak prosvjeda. Predstavnik DK-a László Varju upozorio je kako bi Kocsisov prijedlog godišnje stajao oko 130 milijuna eura, što je gotovo polovina ukupnog novca za prevenciju droga, ali i napomenuo kako je upravo Kocsis odgovoran za ukidanje programa zamjene igala za narkomane kojim se rapidno smanjio broj zaraženih hepatitisom i HIV-om.

 

>> Miletić: Od testiranja na droge ne bježim, i prije je test bio negativan

>> Ostojić: "Da je Kerum Indijanac, zvao bi se Bijeli prah"

Komentara 2

Avatar kravata
kravata
08:36 10.12.2014.

Političarima ugradit čip da mogu dokazat kad nisu krivi.

BL
big_lebovsky
10:11 10.12.2014.

Političari trebaju svakih 6 mjeseci ići psihologu na procjenu intelektualnih sposobnosti a svakih 12 mjeseci obvezno na psihijatrijsku procjenu mentalnog zdravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije