Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradonačelnik pule

Miletić: Od testiranja na droge ne bježim, i prije je test bio negativan

boris miletić
Duško Marušić/PIXSELL
26.06.2012.
u 18:15

– Od testiranja ne bježim, ali ga sigurno neću obaviti na zahtjev političkih oponenata nego u vrijeme i na mjestu koje ja procijenim suvislim – kaže Miletić

Dva tjedna od smrti Martine Duras Pauletić, djelatnice gradske uprave Pule i članice IDS-a, premda je policija isključila ubojstvo, nasilje i konzumaciju droge te izvijestila da je preminula zbog trovanja ugljikovim monoksidom, ne stišavaju se nagađanja. Glasine da je smrt povezana s drogom u tren su tragediju obitelji doveli u vezu s pričom o navodnom konzumiranju kokaina među istarskim političarima, pri čemu su izravno prozvani župan Ivan Jakovčić i pulski gradonačelnik Boris Miletić, kojemu je Duras Pauletić bila bliska suradnica.

Podmetanja protivnika

Stranački kolega Damir Kajin pozvao ih je da se podvrgnu testiranju na drogu da bi otklonili svaku sumnju i dokazali da su na djelu laži i podmetanja političkih protivnika. Jakovčić je to odbio riječima da “nije osoba koja će reagirati na pritisak”, a Miletić se, nakon šutnje, u utorak oglasio kazavši da nema problema da se testiranje obavi. Izražavajući žaljenje što su obitelj preminule i svi koji su s njom surađivali uvučeni u neutemeljene medijske konstrukcije, napominje da je bol obitelji zbog gubitka kćeri i supruge ionako velika.

– Molimo sve koji se bave ovim slučajem, a tu je uloga medija najveća, da se ne špekulira neutemeljenim konstrukcijama – kaže Miletić. Dodaje da vjeruje, jednako kao što je dan prije kazao predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, da će nadležni slučaju pristupiti profesionalno i podsjeća da prema svim dosadašnjim očitovanjima policije u slučaju preminule Duras Pauletić nije bilo nasilja ni droge, što pojedinci prešućuju. Zlonamjerne špekulacije ponavljaju prije svakih izbora, no, kaže Miletić, neće ga pokolebati. Kad politički protivnici nemaju argumenata u političkoj borbi, kreću s lažima i podmetanjima. To su oni, kaže, kojima ne odgovara da se Pula razvija i napreduje i kojima smeta što je onemogućio mutne poslove u gradu.

Ne bježi

– I 2009. obavio sam test, bio je negativan, nema problema da se ponovi. – Od testiranja ne bježim, ali ga sigurno neću obaviti na zahtjev političkih oponenata nego u vrijeme i na mjestu koje ja procijenim suvislim – kaže Miletić. Njegov će odgovor razveseliti Kajina koji je danima apelirao da se zbog istine i u interesu stranke podvrgne testiranju i tako odgovori onima koji mu podmeću. Miletić, pak, ističe da je siguran da ga Puljani ocjenjuju isključivo prema rezultatima rada i kaže da je jedino njima spreman polagati račune, zahvaljujući pritom sugrađanima i obitelji koji su mu cijelo vrijeme podrška.

Komentara 6

Avatar MK
MK
09:13 27.06.2012.

Miletić: Od testiranja na droge ne bježim, i prije je test bio negativan... ...pa nije te nitko pitao, ali je test bio negativan - nego, ali si konzumirao drogu.

DU
Deleted user
09:36 27.06.2012.

Vidim da će se neki u narednom periodu redovno šišati i to na jako kratko.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:16 27.06.2012.

Inače, postoji period čišćenja nakon kojega ne možete otkriti jel netko konzumirao drogu ili ne. U konkretnom slučaju, dva tjedna nakon konzumacije kokaina nema nikakvih tragova, koliko god pišali u epruvetu, vadili krv, ili puhali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije