Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMILI SLUČAJ

Dječak došao na Hitnu u Čakovcu i tijekom obrade iscurilo mu ljepilo u oko

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
01.09.2022.
u 17:16

Na odjelu oftalmologije dječaku su vjeđe namazali kremom. Iduće jutro liječnik je uspio otvoriti oko, doslovno, tvrdi majka, čupajući ljepilo.

Majka dječaka iz Varaždinske županije uputila je prigovor zbog nesavjesnog liječenja njezina sina (6) u Županijskoj bolnici Čakovec.  Dovezen je 15. kolovoza na hitni prijem zbog pada na čakovečkim bazenima. Imao je ozljedu desne arkade, desne strane lica i hematom na čelu.

Zaprimila ga je, kako navodi u dopisu, liječnica koja je predložila da se ljepilom zalijepi ozljeda, no ljepilo je iscurilo u oko i zalijepilo unutrašnjost oka i vanjski dio trepavica s vjeđama, što je kod djeteta izazvalo strašne bolove i traume. Na odjelu oftalmologije dječaku su vjeđe namazali kremom. Iduće jutro liječnik je uspio otvoriti oko, doslovno, tvrdi majka, čupajući ljepilo.

"U više navrata smo bili na kontrolama i još ćemo morati odlaziti. Rescue gel smo morali platiti o svom trošku 65 kuna za oko i svaku dodatnu mast nadoplaćujemo i čuvamo račune. Ukoliko se oko neće do kraja oporaviti, pričekat ćemo još koji tjedan, ili ukoliko mu vid na to oko bude smanjen u odnosu na drugo oko, bit ćemo primorani tužiti liječnicu", navodi majka ozlijeđenog dječaka, a prenosi Regionalni tjednik.

Ravnatelj ŽB Čakovec Igor Šegović izrazio je žaljenje i objasnio da je tijekom zbrinjavanja ozljede arkade desnog oka pacijenta došlo do izlijevanja ljepila "Dermabond" u oko.

"Djeca su specifična kategorija pacijenata i različito reagiraju na postupak zbrinjavanja kirurških rana. Naime, kod djece u blizini vitalnih struktura izbjegava se zbrinjavanje klasičnim – kirurškim putem te je potrebno kod svakog zbrinjavanja ozljeda kirurškim šavovima aplicirati i lokalno anestetik, što nadalje nanosi dodatnu bol djetetu s obzirom na to da se isti aplicira iglom. Također, prema navodima stručnih smjernica, cijeljenje rane nakon upotrebe "Dermabond" ljepila je superiornije u smislu manjeg ožiljka te lakše tolerancije pacijenata, stoga je nadležna liječnica, vodeći se navedenim činjenicama, donijela indikaciju za zbrinjavanje laceracije kože čela navedenim sredstvom. Prema stručnim i praktičnim smjernicama, moguće poteškoće pri zbrinjavanju se osiguravaju zabacivanjem i formiranjem fizičke barijere oko mjesta ozljede kako ne bi došlo do izlijevanja sadržaja u neželjenom smjeru, što se, nažalost, nije učinilo u navedenoj situaciji. S obzirom na navedeno, poduzete su korektivne mjere u smislu upozorenja nadležnoj liječnici na savjesno i odgovorno obavljanje radnih zadataka kako se navedeni propust ne bi više ponovio. Dodatno, organizirat će se edukacije djelatnika OHBP-a o principima aplikacije "Dermabond" sredstva, kao i prevencije neželjenih događaja koji su, nažalost, mogući kao i kod drugih postupaka u medicini", piše u odgovoru ravnatelja Šegovića.

VIDEO: Davno izgubljena braća razdvojena 1945. ponovno će se susreti nakon 77 godina: 'Nisam mislio da će se to ikada dogoditi'

Komentara 12

NA
najposebniji
10:14 02.09.2022.

Jadna liječnica, kakve traume proživljava zbog pritiska majke čije je dijete vjerojatno bilo nemirno i vrpoljilo se dok je dobra liječnica pokušavala spasiti arkadu i oko. I sada još čuvanje računa i prijetnje tužbama! Postali smo kao Amerikanci, samo tužbee udaraj! Nije ni čudo da se predmeti u pravosuđu rješavaju nakon 10-20 godina....

ST
streetboy
07:02 02.09.2022.

Ja sam bio nedavno u toj bolnici zbog upale srčanog mišića i srčane ovojnice. Varaždinac sam , tim iz hitne je odlučio da me se vozi za Čakovec i Hvala im na tome. Sve od odjela za reanimaciju pa do smještaja na odjel kardiokirurgije je bilo na nivou kakav dosad nisam vidio ni u jednoj bolnici , da mogu ja bih tim ljudima tamo digao spomenik. Nakon nepuna dva tjedna otpušten sam iz bolnice uz propisanu terapiju , i eto me na poslu uz malo sporiji tempo. Ovim putem želim se zahvaliti svim djelatnicima OB Čakovec , bez obzira na odjel.

BU
Budni
19:52 01.09.2022.

Ako je maloljetnik onda su jedan od roditelja bili sa njim!Jer koliko znam, uvijek mora biti prisutan roditelj.Ali izgleda da su oni tipkali po mobitelu a ne pazili na svoje dijete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije