Naslovnica Vijesti Hrvatska

Devetogodišnjak iz Metkovića umro zbog propusta liječnika

Dijete je pregledalo nekoliko liječnika koji nisu na vrijeme prepoznali bolest i težinu kliničke slike. To je njihova osobna odgovornost, rekao je Novak koji odbacuje teze da je dječak preminuo zbog lošeg funkcioniranja sustava
28. prosinca 2018. u 13:08 2 komentara 678 prikaza
Milivoj Novak
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Član inspekcijskog tima Ministarstva zdravstva pedijatar Milivoj Novak izjavio je danas Hini da je u slučaju smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića, koji je 11. prosinca umro zbog sepse, riječ o osobnom propustu liječnika, a ne o propustu u organizaciji zdravstvene zaštite na metkovskom području.

Prosvjed građana zbog rada Doma zdravlja i Hitne pomoći u Metkoviću Dijana Jurasić Dječak koji je trebao živjeti upozorenje je svim liječnicima

Dijete je pregledalo nekoliko liječnika koji nisu na vrijeme prepoznali bolest i težinu kliničke slike. To je njihova osobna odgovornost, rekao je Novak koji odbacuje teze da je dječak preminuo zbog lošeg funkcioniranja sustava.

Stručno povjerenstvo Ministarstvo zdravstva utvrdilo je da kod dječaka nije na vrijeme prepoznata bolest ni težina krvne slike, te da je bilo propusta kod priprema za transport u Split.

Hitna u Metkoviću METKOVIĆ Ministarstvo utvrdilo niz propusta u slučaju Gabrijela Bebića i dokaze šalje DORH-u

Novak je uvjeren da nije riječ o propustima u organizaciji sustava i odbacuje medijska nagađanja da je problem u opremljenosti ordinacija primarne medicine koje zbog jednog pravilnika ne mogu imati CRP uređaj (za dijagnosticiranje upalnih stanja). 

Možete staviti CRP u svako selo, ali ako odgovorni ne rade svoj posao, to ništa neće promijeniti, smatra Novak.

Rekao je kako raspolaže neslužbenim informacijama da su zaključak Stručnog povjerenstva i prikupljena dokumentacija već proslijeđeni na postupanje Državnom odvjetništvu, koje će utvrditi eventualnu krivnju svih uključenih u taj slučaj. 

Dom zdravlja i Hitna pomoć u Metkoviću Metković Tužiteljstvo provodi izvide zbog smrti devetogodišnjeg dječaka

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, kao i Hrvatska liječnička komora, koja je provela izvanredni stručni nadzor nad radom liječnika, u petak se na Hinin upit nisu htjeli očitovati o slučaju smrti devetogodišnjaka iz Metkovića, koji je umro od sepse 11. prosinca u splitskome KBC-u.

Mediji su izvijestili da su dječaka, oboljelog od gripe, roditelji zbog pogoršanja tijekom vikenda, 8. i 9. prosinca, dva puta doveli na Hitnu pomoć u Metkoviću i da je oba puta bio vraćen kući. U ponedjeljak je poslan pedijatrici, a nakon što mu se stanje naglo pogoršalo, helikopterom je prevezen u KBC Split, gdje je i preminuo.

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
  • Avatar grom76
    grom76:

    I dali će itko odgovarati????

  • AAAAAA:

    Član inspekcijskog tima Ministarstva zdravstva pedijatar Milivoj Novak izjavio je u petak Hini da je u slučaju smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića, koji je 11. prosinca umro zbog sepse, riječ o osobnom propustu liječnika, a ne o propustu u organizaciji zdravstvene ... prikaži još! zaštite na metkovskom području. Milivoj novak – jelk to onaj „liječnik“ koji je svojevremeno bil u „timu“ koji je dvogodišnjem djetetu izvadil bolestan, ali i zdrav bubreg i onda dijete poslal doma 20-godišnjim roditeljima nek o njemu brinu? – jel to onaj „liječnik“ koji je svoju ženu zaposlil kao glavnu sestru u svojem odjelu na Rebru, pa ju slal na sve moguće i nemoguće kongrese u RH i po svijetu bijelome o našem trošku i pisal joj referate (uvijek jedne te iste), ----- jel to (on i žena mu ) vjenčani kum karamarka kojeg je karamarko čim je došel do malo vlasti uhljebil na neku visoku funkciju u liječničkoj hijerarhiji na zaprepaštenje liječnika i kojeg su liječnici smjesta maknuli s tog položaja čim je karamarko otišel iz politike, ---- jel to onaj koji je sagradil kuću u nekoj jebovukini daleko od očiju javnosti jer nije mogel dokazati od kud mu novci i td. i td.. ----------- I sad bi neko trebal biti toliko blesav, pa vjerovati toj spodobi koju jako puno lupeža (kakav je i on) drže za jaja i koji mora potpisati sve kaj mu se podastre! Bljuv!