Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Holokaust, nad mrtvima

Devastacijom groblja na Mirogoju Židovi se opet brišu

04.04.2024.
u 16:14

Grad Zagreb najavljuje pokretanje inicijative za što hitnijom izmjenom postojećih zakona

Komentara 12

JO
Jojmene
18:54 04.04.2024.

Da se ne radi o ponosnim potomcima onih koji su nakon WW2 "zamolili" Židove da odu u Izrael i crvenim kmerima "poklone" sve što imaju u znak zahvalnosti što ih puštaju žive?

HO
homofobic
18:40 04.04.2024.

Zagrebacka Zidovska zajadnica je imala lijepi komad groblja Mirogoj otkupljenog za svoje clanove na juznom kraju "velikih arkada". Tu su pokopane generacije Zidova Zagrepcana! Niti ustase nisu otimali grobove! Otimali su vile i stanove ali grobove su ostavljali na miru. Potom je neposredno zavrsetkom rata dosao egzodus prezivjelih zidovskih obitelji u Izrael. Pravilo je bilo da pred sam ulazak na brod u Rijeci su morali "dobrovoljno" svu nepokretnu mirovinu u Jugoslaviji darovati "narodu". To je bila cijena izgnanstva u slobodu Izraela a povratak im je bio zabranjen! Kasnih 1950 i ranih 1960 "netko" se sjetio kako unovciti vrlo vrijednu imovinu: "napustena" grobna mjesta na Mirogoju u vrlo pozeljnim lokacijama.Mnoga grobna mjesta su bila nedavno "oslobodena" izmjestanjem ostataka vlasnika u kosturnicu ispod arkada.

HA
Hary3
18:43 04.04.2024.

Dosadni ste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije