Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Darko Tipurić više nije dekan Ekonomskog fakulteta

Senat Sveučilišta potvrdio je suspenziju Darku Tipuriću, i to sa čak 54 glasa za, samo četiri glasa protiv i osam suzdržanih.
09. veljače 2010. u 19:00 38 komentara 620 prikaza
darko tipurić
Foto: Arhiva VL

Darko Tipurić više i službeno nije dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Nakon što ga je potkraj prosinca suspendirao rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, danas poslijepodne tu je odluku potvrdio i Senat Sveučilišta. I to sa čak 54 glasa za, samo četiri protiv i osam suzdržanih. Funkcije ga je stajala Međunarodna ljetna škola ekonomije kroz koju je u protekle tri godine prošlo oko pet tisuća studenata. Sami studenti školu su nazivali legalnom kupovinom ispita jer su se nepoloženi ispiti u redovnoj studijskoj godini mogli za dvije tisuće kuna slušati u Ljetnoj školi. A dobivena ocjena upisivala se u indeks.

Naravno, treba reći da je prolaznost na nekim ispitima bila i stopostotna. Osim povjerenstva za ocjenu ispravnosti Ljetne škole koje je osnovao rektor Bjeliš, "negativnu" ocjenu Tipurićevom projektu dalo je i Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa koje je na zahtjev USKOK-a provelo vlastitu analizu Ljetne škole. Ipak, unatoč svim tim negativnim ocjenama povjerenstava, bivši dekan Tipurić i dalje govori kako je Ljetna škola bila tek povod da ga se smijeni, hajka koja je, kaže, trajala punih šest mjeseci.

Potvrdom suspenzije Senata Darko Tipurić postao je ponovno tek profesor, a do izbora novog dekana, za kojeg će se već ovih dana raspisati natječaj, na čelu Ekonomije ostaje prorektorica za znanost Melita Kovačević, koju je na tu funkciju postavio rektor.

- Ovime posao nije gotov. Trebamo još obaviti daljnje analize Ljetne škole, vidjeti što treba promijeniti da bi ona i dalje mogla funkcionirati - rekao je Bjeliš. Time je opovrgnuo da će se Ljetna škola ugasiti, ali vjerojatno je da će način na koji će u budućnosti djelovati biti potpuno drukčiji od dosadašnjeg.

Bjeliš je istaknuo i kako sveučilište mora donijeti odluku o tome kako tretirati  one studente koji su položili ispite preko Ljetne škole te je dao naslutiti kako oni neće snositi sankcije, odnosno da se položeni ispiti neće poništavati te da će Sveučilište odluku donijeti sa stajališta kako su Ljetnu školu koristili u dobroj volji.

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • viviann:

    oprosti, ali to nije u skladu s prirodnim zakonom, jače životinjekolju slabije jedino kada su gladne, tak da ne vidim kakve to veze ima sa ovim slučajem.

  • opcija:

    đes ba, odu čevapi aaaaa

  • Mladen Miletić:

    Neznam kako je tamo ali jače životinje kolju onu slabiju ili slučajno im se se nađe na putu u njihovom reviru da im ne miriši... Ili nije čist od stolječa sedmog. Srede te brača ako nisi dovoljno jaki \"lopov\" kao ... prikaži još!o oni i neideš preko mrtvih, ili nemaš dobrog saveznika prijatelja pravoga ..