Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenski parlamentarac

Dao ostavku zbog 'krađe sendviča'

Sendvič
Foto: Shutterstock
14.02.2019.
u 12:24

Tijekom rasprave na matičnom odboru Darij Krajčič ispričao je bizarnu anegdotu o tome kako je ukrao sendvič u sklopu 'društvenog eksperimenta'. Nakon nekoliko sati podnio je ostavku na zastupnički mandat.

Parlamentarni zastupnik Liste Marjana Šarca (LMŠ) podnio je ostavku samo nekoliko sati nakon što je kolegama prostodušno ispričao kako je izveo "društveni eksperiment", prošavši mimo blagajne u trgovini blizu slovenskog parlamenta u kojoj je "nabavio" sendvič.

Sve je počelo u srijedu kad je zastupnik premijerove stranke Darij Krajčič, tijekom rasprave o mehanizmima kontrole prehrambenih  proizvoda na matičnom odboru, želeći razvedriti atmosferu, kazao da mehanizmi kontrole dobro djeluju ako ih se svi pridržavaju, no da nadzoru uvijek nešto i promakne, te to ilustrirao bizarnom anegdotom.

Kazao je da sam sebe javno prijavljuje jer je u obližnjoj trgovini "otuđio sendvič", prošavši mimo blagajne.

"Čekao sam da platim, sigurno nekoliko minuta, ali su tamo na pultu razgovarali, a o meni nitko nije vodio računa. Zato sam izašao ne plativši. I nitko nije dojurio za mnom iako je tamo više kamera za video nadzor", kazao je Krajčič, inače doktor šumarstva i docent na ljubljanskom sveučilištu koji je prije toga vodio i državni zavod za zaštitu prirode.

Kolege na odboru su se tijekom njegova zanimljiva nastupa smijuljili, smatrajući čini se da je riječ o vicu ili neslanoj šali, no kasnije je svim prisjelo.

Iako je naknadno novinarima izjavio kako se nije radilo o pravoj nego virtualnoj krađi, odnosno "društvenom eksperimentu", te da je kasnije sendvič platio i ispričao se blagajnicama u trgovini, Krajčič je samo nekoliko sati kasnije obznanio da daje ostavku na zastupnički mandat. Ostavka je prihvaćena, pa će ga u parlamentu zamijeniti drugi član stranke koju vodi premijer Marjan Šarec. Da je ostavka prihvaćena potvrdio je u četvrtak u izjavi za javnost predsjednik strankina zastupničkog kluba Brane Golubovič, ali je zanijekao da je donesena pod pritiskom premijera koji je već pokazao da ne voli "neprimjerenu komunikaciju" članova svoje vladajuće koalicije, zbog čega su do sada već bila zamijenjena i dva ministra u njegovoj ekipi.

"Ostavku smo prihvatili. Krajčič dobar stručnjak, čovjek, kolega, prijatelj i suradnik, ali je u ovoj prilici napravio nedopustiv čin", kazao je Golubovič.

"Ako u praksi želimo provoditi načela naše stranke, onda za svoje postupke moramo i prihvaćati odgovornost, a Krajčič je to svojom ostavkom i učinio. Teško nam je zbog toga, a to je bila njegova autonomna odluka u koju nitko od nas nije sumnjao", kazao je Golubovič.

Ključne riječi

Komentara 2

MX
Mister X
18:48 14.02.2019.

Jedan od super skupi senviča i glupi koji ne kupi i jede ¨taj sendvić.Po meni bjednik i nije za tu poziciju; . umjesto da se hrani normalno i jede one prave sendviće koje mu doma supruga spremi po njegovom ukususu i želji sa čistim rukama ! Kad več mora sedndviće žderati a ne se hraniti zdravom hranom .....

MA
Markos
13:30 14.02.2019.

Napredna komunisticka Slovenija. Vrh kulture i postenja gdje vladajuci kradu cak i sendvice! Ajme bruke. Pozdrav iz Slovenije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije