Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Danijel Srb: Izmjene Zakona o prebivalištu štetne za Hrvate u BiH

Predsjednik HSP-a smatra da je spomenuti prijedlog izmjena zakona oslabio položaj Hrvata u BiH s obzirom na ustavne promjene koje slijede.
17. veljače 2010. u 12:06 22 komentara 3 prikaza
srb
Foto: Pixsell

Povucite izmjene Zakona o prebivalištu i boravištu građana iz procedure, zatražio je to od Vlade predsjednik HSP-a Danijel Srb uz obrazloženje da je taj zakonski prijedlog štetan i za Hrvatsku i za Hrvate u susjednoj Bosni i Hercegovini, kako politički tako i materijalno. Za Srba, spomenuti je prijedlog zakona oslabio i položaj Hrvata u BiH s obzirom na ustavne promjene koje im slijede.

Želi li se urediti popise birača, tada to treba, smatra Srb, uraditi na nekakav drugačiji način. Haespeovci su podržali i stav komisija Iustitita et Pax biskupskih konferencija Hrvatske i BiH o štetnosti prijedloga Zakona o prebivalištu i boravištu. Smatraju i da spomenuti zakon Hrvatsku stoji mnogo i zbog velikog broja Hrvata iz BiH koji su se zbog njega odlučili preseliti u Hrvatsku. A te troškove, kaže Srb, netko treba platiti.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • -obrisani-:

    .Neka samo BH-rvati ostanu tamo gdje su, već ih je u Hrvatskoj i više no dovoljno, i više nego dovolj no nas pljačkaju. A ne dati im više ni kune iz hrvatskog državnog proračuna ! Ni kune ! Znamo da ... prikaži još! da ovo zvuči vrlo radikalno i nece se Adminu svidjati , ali pun mi ih je k...c !... ni meni nitko nista ne daje, kamoli poklanja...!!!

  • webber17:

    Nigdje u svijetu nitko ne može imati prijavljena 2 prebivališta.... Već će se naći neki kompromis...

  • -obrisani-:

    Bravo SRB, -ti si pravi Hrvat