Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP-ov apel Vladi

Danijel Srb: Izmjene Zakona o prebivalištu štetne za Hrvate u BiH

srb
Pixsell
Autori: AM, pmž/VLM
17.02.2010.
u 12:06

Predsjednik HSP-a smatra da je spomenuti prijedlog izmjena zakona oslabio položaj Hrvata u BiH s obzirom na ustavne promjene koje slijede.

Povucite izmjene Zakona o prebivalištu i boravištu građana iz procedure, zatražio je to od Vlade predsjednik HSP-a Danijel Srb uz obrazloženje da je taj zakonski prijedlog štetan i za Hrvatsku i za Hrvate u susjednoj Bosni i Hercegovini, kako politički tako i materijalno. Za Srba, spomenuti je prijedlog zakona oslabio i položaj Hrvata u BiH s obzirom na ustavne promjene koje im slijede.

Želi li se urediti popise birača, tada to treba, smatra Srb, uraditi na nekakav drugačiji način. Haespeovci su podržali i stav komisija Iustitita et Pax biskupskih konferencija Hrvatske i BiH o štetnosti prijedloga Zakona o prebivalištu i boravištu. Smatraju i da spomenuti zakon Hrvatsku stoji mnogo i zbog velikog broja Hrvata iz BiH koji su se zbog njega odlučili preseliti u Hrvatsku. A te troškove, kaže Srb, netko treba platiti.

Komentara 22

OB
-obrisani-
19:07 17.02.2010.

.Neka samo BH-rvati ostanu tamo gdje su, već ih je u Hrvatskoj i više no dovoljno, i više nego dovolj no nas pljačkaju. A ne dati im više ni kune iz hrvatskog državnog proračuna ! Ni kune ! Znamo da da ovo zvuči vrlo radikalno i nece se Adminu svidjati , ali pun mi ih je k...c !... ni meni nitko nista ne daje, kamoli poklanja...!!!

WE
webber17
14:24 17.02.2010.

Nigdje u svijetu nitko ne može imati prijavljena 2 prebivališta.... Već će se naći neki kompromis...

OB
-obrisani-
12:42 17.02.2010.

Bravo SRB, -ti si pravi Hrvat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije