Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA VREMENA

Danas je Dalmacija najhladnija u državi, a ima i snijega: Evo kako je došlo do temperaturnog šoka

Foto: Screenshot/YouTube
06.05.2020.
u 12:24

Dok je veći dio Hrvatske sunčan, cijelo područje Dalmacije u prvom dijelu dana prekrivali su oblaci.

Srijeda je donijela najavljenu kratkotrajnu promjenu vremena, a ona je po pitanju promjene temperature zraka Dalmaciji vrlo izražena. Tako su temperature zraka ponegdje pale za više od 10 Celzijevih stupnjeva u odnosu na ponedjeljak. Primjerice, sredinom dana u Cisti Velikoj samo je 8°C, baš kao u i dijelovima Cetinske krajine. Tako je Dalmatinska zagora danas najhladniji dio Hrvatske, piše DalmacijaDanas.

Dok je veći dio Hrvatske sunčan, cijelo područje Dalmacije u prvom dijelu dana prekrivali su oblaci.

Zahladilo je i uz obalu. Primjerice, jučer je temperatura zraka u Splitu porasla na 22°C, a danas u 11 sati na Marjanu je službeno izmjereno 14,5°C. Ipak, najveći pad temperature zraka dogodio se u planinama. Na Svetom Juri na Biokovu temperatura je pala na +1°C, a na Velikoj Duvjakuši na Dinari nekoliko desetinki stupnja ispod nule.

Bilo je to dovoljno da kiša prijeđe u snijeg i zabijeli područja iznad 1500 metara nadmorske visine na najvišoj hrvatskoj planini. Kako je snijeg padao uz snažnu buru, povremeno su vladali uvjeti prave zimske mećave, tri tjedna prije početka klimatološkog ljeta.

Komentara 2

Avatar Kalladin
Kalladin
14:36 06.05.2020.

Hladno je i oblačno. Bura puše na mahove. Ako je ovo globalno zatopljenje, onda jbmtisve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije