Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a ne grabar kiratović

Dalmatinski Hrast i dalje pruža otpor predsjedniku Ilčiću i podržava Kujundžića

Milan Kujundžić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
08.12.2014.
u 15:51

Ogranak splitsko-dalmatinske županije Hrasta, unatoč direktivi iz Zagreba, podržao je na predsjedničkim izborima Milana Kujundžića umjesto Kolindu Grabar Kitarović

Nekad perspektivna stranka Hrast nalazi se u ozbiljnoj krizi od kada se podijelila oko pitanja koga će podržati na predsjedničkim izborima. Hrast je na prošlim izborima za Euro parlament bio u Savezu za Hrvatsku Milana Kujundžića, ali se od ove jeseni vodstvo stranke odlučilo prikloniti HDZ-u.

Međutim, takav odluka, blago rečeno, nije naišla na razumijevanje članstva u Dalmaciji. Još uvijek je snažan "džep otpora" u Splitsko-dalmatinskoj županiji čiji je ogranak Hrasta, unatoč direktivi iz Zagreba, podržao Milana Kujundžića umjesto Kolindu Grabar Kitarović. Predsjednik neposlušnog ogranka Hrvoje Kalinić tvrdi da članstvo plebiscitarno podržava Kujundžića. Slikovito kaže da nije sreo nijednog člana Hrasta u Dalmaciji koji bi u prvom krugu podržao Kolindu Grabar Kitarović.

Obrušio se i na predsjednika stranke Ladislava Ilčića koji je, tvrdi, donio odluku o suradnji s HDZ-om mimo raspoloženja članstva .

- Ilčić je napravio puno propusta u komunikaciji s članstvom. Inače ne bi povukao poteze koji idu protiv baze, tvrdi Hrvoje Kalinić. Očekivano, Ladislav Ilčić odbija optužbe nezadovoljnih Dalmatinaca. Tvrdi da ima podršku svih županijskih ogranaka osim onog iz Splitsko-dalmatinske županije. Optužuje aktualnog predsjednika ogranka da ne želi komunikaciju sa središnjicom jer nema argumente za svoje postupke. Ilčić naglašava da je Hrast svojedobno ušao u Savez za Hrvatsku sa željom da to bude prvi korak u objedinjavanju svih domoljubnih snaga.

- Savez za Hrvatsku i Kujundžić su pokazali da im je politička taština važnija od općeg dobra. Hrast nije dopustio da bude zarobljenik političkih taština i odlučio se za suradnju HDZ-om, zaključuje Ilčić.

Kako bilo, činjenica je da je Hrastu zbog ovih unutarstranačkih problema značajno opala popularnost, što pokazuju i posljednja istraživanja javnog mnijenja. Birači se okreću prema strankama koje nemaju ovakve razmirice.

>>Ladislav Ilčić ostaje na čelu Hrasta: U nove izazove ulazimo čiste savjesti

>>Ilčić: Hrast ulazi u koaliciju s HDZ-om. Predsjedništvo: Ilčić krši Statut

Komentara 9

NE
newform1
21:02 08.12.2014.

Kakve veze Ilčić ima sa Zagrebom? Direktiva je došla iz Varaždina, a podružnica Zagreb, kao i velika većina svih članova Hrasta daje svoju podršku Kujundžiću. Ilčić nema podršku niti 20% članova Hrasta.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
20:52 08.12.2014.

Kujunstvondzic sa svojim savezom podoficira dobro je uzdrmao desnicu jedino UiO uspjeva sacuvati jedinstvo. Clanstvo Hrasta nije za regije , nem nista zajednickog sa jna oficirima i Mesicevim generalima u "zavjetu. Kujundziceva opcija je i crvena i liberalna sa jedinimm ciljem fotelja na Pantovcaku.

KU
kupa123
11:58 09.12.2014.

Podaci iz registra branitelja se ne smiju objavljivati, zloupotrebljavati, ...., ali ih svatko može pogledati. Pa pogledajte za gospodina Kujundžića. Nije problem ima li netko ili nema ratni put. Grijeh je o tome lagati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije