Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Cvik optužuje USKOK da je uputio krunsku svjedokinju što i kako reći

cvik
Foto: Nino Strmotić
1/2
18.02.2010.
u 11:37

Ona me ne poznaje što znači da je bila jako dobro indoktrinirana o tome što treba govoriti. Dok je bila u pritvoru, posjećivali su je djelatnici USKOK-a. Navodno su razgovorali o slučaju njezine otmice što je nelogično jer to nije u nadležnosti tog ureda - tvrdi Cvik.

Jakša Cvitanović Cvik nastavio je danas s iznošenjem svoje obrane pred Županijskim sudom u Splitu. Poriče iskaz Želite Tomić, krunske USKOK-ove svjedokinje. Tvrdi da je on pun nelogičnosti i nejasnoća.

- Pročitao sam njezin iskaz pet-šest puta i više sam lud čovjek od toga. Spominje neodređeno razdoblje, neodređenu količinu droge, a ne postoji mogućnost da se to ispita. Ona me ne poznaje što znači da je bila jako dobro indoktrinirana o tome što treba govoriti. Navodi i druge optuženike i moju vezu s njima pa bih ja sad postavio pitanje je li itko od njih mene ikada vidio, od mene dobio ili preko mene na bilo koji način došao u kontakt s heroinom. Nije mi jasno kako je uopće došla do mene - kaže Cvik.

Dodao je da je hajka na njega počela nakon teksta objavljenog u tisku i da je taj tekst bio okidač za rad policije te da je gotovo u potpunosti prepisan u kaznenoj prijavi, istražnom zahtjevu i optužnici.

- Dok je bila u pritvoru, posjećivali su je djelatnici USKOK-a. Navodno su razgovarali o slučaju njezine otmice što je nelogično jer to nije u nadležnosti tog ureda. Vjerujem da su joj tada dali smjernice što će govoriti kada dobije promjenu procesnog statusa. Želita navodi primopredaju droge u ljeto 2003. pa kasnije kaže da je to bilo 2005. godine. Pred policijom je tvrdila da je od mene i Ane Birimiše preuzela drogu iz BMW-a, a kasnije pred istražnim sucem spominje da se radilo o sivom golfu. Tvrdi da je od mene uzimala količine od 20, 40 i 100 grama heroina po pet-šest puta. To bi bilo minimalno 1200 pizeva. Kako je moguće da je uspjela polovicu toga prodat u samo 20 dana kad je na Korčuli bilo pravo opsadno stanje? Navodno je to radila u tuđoj kući pred ukućanima i pred policijom, a nitko ništa nije primijetio - zaključio je Jakša Cvitanović.

Komentara 6

MM
Mladen Miletić
12:20 18.02.2010.

Pročitao sam njezin iskaz pet-šest puta i više sam lud čovjek od toga. Spominje neodređeno razdoblje, neodređenu količinu droge, a ne postoji mogućnost da se to ispita. Ona me ne poznaje što znači da je bila jako dobro indoktrinirana o tome što treba govoriti. A šta si mnislio moj gospodine kako se procesi vode u Hrvatskoj samo tako a ne ono što je koga je briga i šta je i kada je itko igdje govorio istinu,...< To samo djeca vjeruju u bajke. balkanski sistem i balkanski zakoni narodnjačkih novina su ostali i djeluju tako...Dobro u redu protiv kriminala ali istoi su i još duplo nepravednjui i prema žrtvama kriminala...

PA
Parsifal
12:44 18.02.2010.

18.02.2010. u 12:20h mister1x5 je napisao/la: A šta si mnislio moj gospodine kako se procesi vode u Hrvatskoj samo tako a ne ono što je koga je briga i šta je i kada je itko igdje govorio istinu,...< To samoo djeca vjeruju u bajke. balkanski sistem i balkanski zakoni narodnjačkih novina su ostali i djeluju tako...Dobro u redu protiv kriminala ali istoi su i još duplo nepravednjui i prema žrtvama kriminala... Ovo vaše \"moj gospodine\" puno o vama govori kad vi jednog od najvećih dilera dakle ubojica ovako oslovljvate. Sudstvo nam jest u banani ali u banani smo i svi mi jerbo takvi ko vi s poštovanjem se obraćate kriminalcu. Takve treba po kratkom postupku bez suđenja likvidirati pa bih vidili dali bi se toliko dilalo tog otrova.

OB
-obrisani-
13:23 18.02.2010.

A isto tako je \"slučajno \" zbrisao kad su ga \"domaći\" privodili...Ma daj ? kolko taj lik misli da su svi blesavi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije