Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBACILI DJEVOJČICU

Croatia Bus: Otpustili smo vozača, ali početak problema su roditelji

Jana Kic
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
10.08.2015.
u 16:07

U Croatia Busu tvrde da nije točna tvrdnja djevojčičine majke kako ih je ona upoznala s činjenicom da njezina kći ima kartu drugog prijevoznika

U Croatia Busu izrazili su žaljenje što je njihov vozač 12-godišnju djevojčicu Janu Kic, koja nije imala odgovarajuću kartu, ostavio samu na autobusnom stajalištu, ali su optužili za propust roditelje i one koji su sami poslali djevojčicu rekavši da su oni apsolutno krivi za početak cjelokupnog problema.

U danas objavljenom priopćenju Croatia Busa navodi se da nije točna tvrdnja djevojčičine majke kako ih je ona upoznala s činjenicom da njezina kći ima kartu drugog prijevoznika. Također tvrde da sestra majke, koja je djevojčicu dopratila do autobusa, nije upoznala vozača s činjenicom da je riječ o 12-godišnjem djetetu koje će majka dočekati na kolodvoru u Zagrebu te vozaču nije rekla da djevojčica ima kartu drugog prijevoznika. Podsjetimo, majka djevojčice Marina Suručić Kic ranije je rekla da joj je dispečerka Croatia busa dva puta telefonom rekla da Jana s kartom Čazmatransa može ući u njihov autobus i da neće biti nikakvog problema.

Iz Croatia Busa u priopćenju navode da su s vozačem raskinuli ugovor o radu zbog "nehumanog i bešćutnog" postupanja, "iako je pravno možda i bilo ispravno". Također su objavili da su spremni djevojčici odobriti besplatnu godišnju kartu za sve relacije te tvrtke unutar Hrvatske.

>> Vozač Croatia busa koji je izbacio djevojčicu (12) dobio izvanredni otkaz

Komentara 132

GO
gOOgLer
16:31 10.08.2015.

Kad već imenom i prezimenom navodite imena osramoćene majke i kćeri nevedite i ime i prezime nehumanog i bešćutnog vozača. Zašto štitite njegov identitet?

OS
osica
16:25 10.08.2015.

Ma sada je pak već dosta " ove trakavice i prepucavanja rekla kazala" . Bila konverzacija mame, tete, djelatnice..... tko govori istinu , koga briga. Ostaje "nepobitna činjenica da je dvanaestgodišnja djevojčica izbačena iz busa na magistrali" što je ue u današnje doba mogućnosti kumunikacije , kontakata s punoljetnim osobama bilo roditeljima ili na koncu nadležnim službama za svaku osudu. Osramotili ste se , pa vaš pokon riješite s roditeljima. Ne umarajte nas više. No, " hoćete li onoj Japanki pokloniti cijelogodišnju kartu da se vozi u Japanu". Poslovanje i dobri poslovni običaju , nekakvi uzusi za vas su potpuna nepoznanica , mada "kako kažete možda je i sve po zakonu"

MA
MarioG
16:20 10.08.2015.

To je istina ali ne opravdava postupak vozača jer se radi o ugrožavanju sigurnosti maloljetne osobe. Osoba koja je dopratila curu trebala se javit vozaču i upozorit ga da vozi maloljetnicu. I naravno pokazati mu spornu kartu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije