Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči sjednice

Član SDP-ove Statutarne komisije dao ostavku zbog pritiska s vrha stranke

Hrvoje Nekić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.09.2018.
u 14:15

Statutarna komisija SDP-a sutra razmatra žalbu Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića

Statutarna komisija SDP-a sastat će se u utorak kako bi razmotrila žalbu četvorice suspendiranih članova Predsjedništva stranke, Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića, piše N1.

Njima je Glavni odbor SDP-a sredinom srpnja izrekao sankciju privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija u SDP-u i članskih prava na dvije godine, što im također priječi i da se kandidiraju na svakim budućim izborima u stranci u tom razdoblju.

No, dan uoči sjednice, član Statutarne komisije Hrvoje Nekić podnio je ostavku na tu poziciju.

– Od trenutka kada je sazvana sjednica Statutarne komisije na kojoj bi se trebalo odlučivati o sudbini kolega koje je suspendirao Glavni odbor stranke, izložen sam kontinuiranim pritiscima od pojedinih kolega iz stranačkog vodstva koji od mene traže, čak i zahtijevaju da glasam za potvrđivanje tih suspenzija, što mi je potpuno neprihvatljivo. Politika podjela stranke i pritisaka na članove tijela stranke da glasaju na ovaj ili onaj način mi je strana, jer ne pripada SDP-u već nekim drugim političkim opcijama protiv kojih sam se borio u čitavoj svojoj političkoj karijeri – rekao je Nekić.

>> Pogledajte i intervju s Bojanom Glavaševićem

Komentara 10

MA
mariocibaric12345
14:27 03.09.2018.

Mladi komunisti se uzburkali nema prevare stranka se raspala supeerrr

DU
Deleted user
14:54 03.09.2018.

Kako komunjare traže demokraciju kada se radi o njima i njihovim pozadinama...kad se treba boriti za malog čovjeka onda je mantra, neka institucije rade svoj posao.. a kad se radi za partijske interese onda se i ostavke daju...

RI
rimac444
20:12 03.09.2018.

Partija na aparatima, gamad se počela međusobno ujedati . Samo lustracija je lijek za zločinačku partiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije