Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Činjenica da je nešto pogrešno upisano u imovinskoj kartici nije razlog za napuštanje Vlade'

Vezano za propuste u imovinskoj kartici ministra obrane Damira Krstičevića rekao je i da je Krstičević sam kazao da je pogriješio te da će to ispraviti. Drži i da to treba ispraviti svaki dužnosnik nakon prve uočene greške.
30. siječnja 2020. u 14:31 6 komentara 320 prikaza
Branko Bačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić rekao je u četvrtak kako sama činjenica da je nešto pogrešno upisano u imovinskoj kartici nije razlog za odlazak iz Vlade te da je do odlaska pojedinih ministara dolazilo jer su kroz određeno vrijeme dali više različitih verzija krivog tumačenja stanja svojih imovinskih kartica.

Branimir Glavaš Glavaš o imovinskim karticama: 'Valjda su brzopleti. Potrebno je precizno prikazati i raditi'

"Sama činjenica da je nešto krivo upisano nije razlog da bi se vlada trebala napustiti, nego činjenica da je kroz određeno vrijeme dato nekoliko različitih verzija tog krivog tumačenja bio razlog zbog čega je dolazilo do ostavke pojedinih ministara", rekao je Bačić novinarima prije početka sastanka koalicijskih partnera u Vladi.

Vezano za propuste u imovinskoj kartici ministra obrane Damira Krstičevića rekao je i da je Krstičević sam kazao da je pogriješio te da će to ispraviti. Drži i da to treba ispraviti svaki dužnosnik nakon prve uočene greške.

Zbog zatajenja imovine u imovinskim karticama iz  Plenkovićeve je vlade dosad otišlo četvero HDZ-ovih ministara - Lovro Kuščević, Goran Marić, Tomislav Tolušić i Milan Kujundžić.

"Mislim da će Krstičević, i ne samo on već i svi dužnosnici, pažljivo ispitati je li im pravilno ispunjena imovinska kartica. To je ono što sada očekujem od svakog dužnosnika HDZ-a", istaknuo je Bačić. Dodao je i da je on svoju prvi put ispunio prije 16 godina i sukladno zakonu je stalno i usklađuje te nikada do sada nije upozoren od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 

Vili Beroš IMOVINSKA KARTICA Beroš: Premijera je zanimalo je li bilo nečeg neprimjerenog u mom prijašnjem životu i poslu

Izbacivanje Žunića iz HDZ-a u nadležnosti Visokog suda časti

Upitan treba li zbog afere vezane uz kupnju POS-ova stana iz HDZ-a izbaciti v.d. direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Krešimira Žunića zbog nanošenja štete stranci, Bačić je rekao kako on ne izbacuje iz stranke poručivši kako je to u nadležnosti Visokog suda časti HDZ-a.

"Pa ne izbacujem ja iz stranke. U HDZ-u postoji Statut, postoji Visoki sud časti - tijelo koje može procesuirati. To je na tijelu u čijoj nadležnosti jest procesuiranje da ocijeni jesu li stečeni uvjeti da se može pokrenuti stegovni postupak protiv Žunića", rekao je Bačić dodvši međutim kako je činjenica da je Žunić napravio političku štetu stranci.

Žunić je za svega 975 eura po četvornom metru lani kupio stan iz APN-ova programa društveno poticane stanogradnje.

Kuća ministra Damira Krstičevića u Žaboriću VIKENDICA Problemi po imovinskoj kartici: Kuća ministra Krstičevića u Žaboriću
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
PROMO
Snaga propolisa kod virusnih oboljenja
A1 Hrvatska
#OSTAJEMDOMA
Novi načini plaćanja: Što sve možete obaviti bez da napuštate svoj dom
  • antonelić:

    činjenica da se bačić bavi prodajom maneštre djeci u školama , nije razlog da napusti saborsko mjesto ... a što ako su crvići u maneštri ? ...

  • Marinko2:

    Izgleda da ovaj isto NESTO skriva (citaj mulja)

  • Kokoiduhovi:

    Je. Razlog je. Već je bilo takvih problema, slučajeva, pitanja. Več i žabe znaju da se ne smije bahato i površno davati podatke, da se ne mulja (osim ako zaista nešto opako krijete). Dakle, tko i sada, i na dalje, ... prikaži još!e, mulja, bahato prekraja činjenice, to čini duboko svjesno, sračunato, namjerno. Dokaz tome su tvrdnje tipa "pa to je samo par sto kvadrata" "par desetaka tisuća eura" Što smo mi vama svima; kak smo već nazvani; Stoka sitnog zuba?