Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaklada Viktorija

Četverosoban stan u Zagrebu spreman je za boravak korisnika

\'15.02.2011., Zagreb,  Na Medjunarodni i nacionalni dan djece oboljele od malignih bolesti, zupanica Sisacko-moslavacke zupanije, Marina Lovric Mazal, predala je Zakladi Viktorija za djecu oboljelu o
Željko Hladika/PIXSELL
15.02.2011.
u 10:15

Prostor je namijenjen bolesnim mališanima i obiteljima s područja Sisačko-moslavačke županije

Četverosoban stan u Zagrebu predala je jučer, na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, Zakladi Viktorija za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel.

 Ušteda na putovanjima

Stan je namijenjen djeci i obiteljima koje radi liječenja i medicinskih pretraga moraju često boraviti u Zagrebu, svakodnevno putovati ili sami plaćati smještaj, a na ovaj način osjetno će im se smanjiti takvi troškovi. Sisačko-moslavačkoj županiji stan je za potrebe Zaklade ustupio Grad Zagreb. Nalazi se u ulici Novi Goljak 7a i površine je 90 kvadrata.

– Ponosan sam i presretan što smo uspjeli ovo realizirati i zahvaljujem svim donatorima koji su nam pomogli u opremanju stana – istaknuo je dožupan Andrija Rudić, upravitelj Zaklade Viktorija, koja je osnovana na inicijativu županijske Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Četrnaest je donatora osiguralo krevete, madrace, ormare, radne stolove, kuhinju i prateću opremu, posuđe, tepihe, električne uređaje i ostalo, a 80 pravnih i fizičkih osoba doniralo je 135.000 kuna u fond, dok je Županija osigurala 200.000 kuna. Pola tog iznosa kao osnivački polog, a pola kao donaciju za 2010. godinu. Također, svi članovi zakladinih tijela odrekli su se naknade za svoj rad.

– Uvijek smo na raspolaganju svim našim građanima, a posebno smo osjetljivi na one koji su bolesni i imaju materijalnih problema – rekla je jučer županica Marina Lovrić Merzel. Istodobno će u stanu moći boraviti tri obitelji.

Oboljelo 49 djece

Od 2000. do 2009. Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije imao je 49 djece do 15 godina koja su oboljela od zloćudnih bolesti. Četiri su obitelji jučer bile na predaji ključeva Zakladi, a među njima i obitelj Kolenković. Njihov se 14-godišnji sin Marin uspješno oporavlja od leukemije pa oni više nemaju tako velikih troškova.

– Obitelj je donirala 12 umjetničkih slika koje su ostale nakon humanitarne akcije za Marina. Sada će krasiti zidove stana – kazao je dožupan Rudić. Račun Zaklade otvoren je u Kreditnoj banci Zagreb, a svi koji žele uplatiti priloge, mogu to učiniti na broj žiroračuna 2481000-1131000097.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije