Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabrost ili?

Četiri maskirana muškarca upala mu u kuću, ovakav otpor vlasnika nisu očekivali

pljačka
Foto: Screenshot
1/3
26.09.2019.
u 16:57

Pljačkaši su upali u obiteljsku kuću u engleskom Rochdaleu, no vlasnik im nije dopustio da se približe njegovoj supruzi niti da bilo što ukradu

Internetom kruži snimka nevjerojatne hrabrosti jednog vlasnika kuće koji je otjerao četiri naoružana pljačkaša koji su mu sinoć ušli u dom.

Naime, Asif Ali (35) iz Rochdalea u Engleskoj srčano je branio svoj dom s golim rukama dok su mu maskirani muškarci prijetili smrću.

Jučer oko 21.15 sati njegov je pas počeo jako lajati pa je vlasnik kuće otišao provjeriti što se događa. Njegova supruga za to je vrijeme bila na katu kuće. Kada je sišao s kata na ulazu je zatekao maskiranog muškarca. Odmah ga je napao i pokušao istjerati van.

No, onda je došao još jedan pljačkaš koji je u ruci držao odvijač te je 35-godišnjaku prijetio da će ga ubiti.

Međutim, on je u tom trenutku jedino razmišljao o tome kako da zaštiti svoju pet godina mlađu suprugu Charlotte.

Potrčao je u kuhinju i uzeo dva noža te njima pokušao otjerati napadače.

– Nisam znao što radim. To je sve bilo instinktno, samo sam ih pokušao istjerati iz moje kuće. Otjerao sam ih van, no gurali su vrata i jedan od njih je onda izvadio nešto nalik nožu, no policija kaže da je vjerojatno bio odvijač. Mislio sam da se žele popeti gore gdje mi je bila supruga, a to nisam želio – ispričao je Asif, inače vlasnik agencije za prodaju nekretnina, piše The Sun.

Nakon što je uzeo kuhinjske noževe, pljačkaši su pobjegli, a vlasnik kuće objavio je snimku nadzorne kamere te nudi nagradu od 5.000 funti kako bi otkrio tko ga je napao.

– Znali su da smo kod kuće. Svjetla su bila upaljena, auti su bili na prilazu, vrata otvorena, no svejedno su ušli u kuću naoružani znajući da unutra ima ljudi i da će sigurno doći do sukoba. Netko sigurno zna tko su ti ljudi. Treba ih se uhvatiti prije nego što to učine ponovno – kaže Asif.

Ključne riječi

Komentara 3

TE
texas
17:13 26.09.2019.

Svaka čast

DU
Deleted user
18:15 26.09.2019.

kod nas bi završio u zatvoru jer je zlostavljao napadače, prijetnja hladnim oružje i još nešto bi mu nakalemili

Avatar opara1
opara1
18:20 26.09.2019.

Born in the USA ,, ,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije