Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Migrantska kriza

Čelnici EU na hitnom sastanku o zatvaranju balkanske rute

migranti
07.03.2016.
u 10:25

Nakon mjeseci nesuglasica, ovo je pokušaj ujedinjenja 28 država članica Europske unije kako bi se riješila najgora migrantska kriza od Drugog svjetskog rata

Čelnici Europske Unije na današnjem hitnom sastanku u Bruxellesu razgovarat će o rastućoj migrantskoj krizi i opciji zatvaranja balkanske rute.

Nakon mjeseci nesuglasica, ovo je pokušaj ujedinjenja 28 država članica Europske unije kako bi se riješila najgora migrantska kriza od Drugog svjetskog rata.

Planiraju spriječiti protok migranata i zatvoriti balkansku rutu koja vodi na sjever Europe. Vršit će se pritisak i na Tursku da prihvati ekonomske migrante te na turskog premijera Ahmet Davutoglu kako bi usporio ulazak migranta i povukao one nepodobne za dobivanje azila. Ankari je ponuđeno tri milijarde eura pomoći.

Ujedinjeno Kraljevstvo najavilo je pridruživanje amfibijskog broda RFA Mounts Bay vojnim plovilima Njemačke, Kanade, Turske i Grčke. Britanski premijer David Cameron naglasio je problem trgovine ljudima i priduživanje broda kao dio NATO akcije za suzbijanje istog.

Prošle godine više od milijun ljudi brodovima je ilegalno ušlo u Europsku uniju, a dnevno pristiže 2000 migranta iz Turske u Grčku.

>> EU računa na pomoć Ankare i Atene u rješavanju migrantske krize

Komentara 7

PO
portugisac
11:47 07.03.2016.

Ovo jednostavno ne razumijem. Zašto ulupati tolike milijune eura kada ne će ionako spriječiti ulazak imigranata u Europu koji su jednom dotaknuli tlo Grčke i Turske. Riješenje bi bilo kada bi brodovi članica EU patrolirali ispred obale Syrije i Libije i vračali brodove i čamce krijumčara ljudima natrag na obalu. A s druge strane pomoči Turskoj da prema Iranu digne čvrstu žičanu ogradu. Kada bi se i Syrijci skupljali ispred Turske ograde, nakon nekoga vremena vratili bi se kući.

AN
anonimus00
11:21 07.03.2016.

"migrantska kriza". nije problem u migrantima vec je zakazalo cuvanje vanjske granice EU. ako grcka sama nije mogla nadzirati granicu,trebalo joj je pomoci i sprijeciti priljev migranata. a i ona baba merkel si umislila da moze govoriti u ime svih 28 clanica EU pa pozvala te migrante..

UN
unbekant
12:01 07.03.2016.

Turskoj ponovo se treba dati 3 miljarde eura,a vec im je dato u studenom i sjecnju po tri milijarde,a oni nista ne cine,eto koliko ce nas kostati samo to sto turskoj mora se dati 10-ak milijardi eura iz eu kase,sto ce i nas pogoditi,jer smo i mi clanica te propale eu kaljuze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije