Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Capak o cijepljenju trećom dozom: Imamo sve pripremljeno, čekamo odobrenje EU

Mi smo napravili dokument koji je preliminarni provedbeni dokument sa prioritetima za cijepljenje trećom dozom. Ali čekamo da vidimo što će EU agencija za lijekove reći o trećoj dozi koju je aplicirao Pfizer, kaže Capak
14. rujna 2021. u 19:09 22 komentara 2150 prikaza
Zagreb: Stožer uvodi strože mjere za cijelu Dalmaciju, ali i Istru
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak otkrio je kako su napravili listu prioriteta za cijepljenje trećom dozom, ali se čeka preporuka Europske agencije za lijekove. Govorio je i o produljenju covid-potvrda.

Cjepivo Iskra Reić: Imamo lijek protiv COVID-19 za najteže pacijente

- Vrlo je realno da ćemo mi to produžiti na dulje od devet mjeseci. Za sada nemamo studija koje pokazuju da bi s devet mjeseci trebali stati, da bi to bio nekakav 'end point' nakon čega bi trebala biti treća doza. Europska agencija za lijekove se još uvijek nije očitovala o trećoj dozi koju je aplicirao Pfizer. I EU generalno konzervativno gleda na treću dozu, tako da mi imamo sve pripremljeno da ako se pokaže da bi to bilo korisno za naše pacijente, za ljude koji su se cijepili prije više od osam mjeseci - da to pokrenemo. Mi smo napravili dokument koji je preliminarni provedbeni dokument sa prioritetima za cijepljenje trećom dozom. Ali čekamo da vidimo što će EU agencija za lijekove reći o trećoj dozi koju je aplicirao Pfizer. To bi onda bilo samo za Pfizer - rekao je Capak za Dnevnik Nove TV.

Na pitanje kada bi onda krenuli s trećom dozom odgovara:

- Nakon što vidimo evaluaciju EMA-e ćemo o tome odlučiti. U svakom slučaju vjerojatno će se krenuti makar za imunokompromitirane i one za koje se zna da ne mogu razviti adekvatan imunološki odgovor. Dakle, za imunokompromitirane i starije osobe, a ovo ostalo ćemo odlučiti nakon što vidimo evaluaciju.

VIDEO Đikić: 'Dok god bude oko 40-50 % necijepljenih među njima će se širiti nove varijante'

Gradilište novog mosta preko Save kod Stare Gradiške
POVEZIVANJE BIH I HRVATSKE
Na 4 traka novog mosta preko Save prolazit će 28.000 vozila dnevno
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto
 • Avatar madcap
  madcap:

  Koliko ima smisla planirati treću dozu a skoro 50 % ih se nije cijepilo? Treba prekinuti ovu šaradu, preuzeti odgovornost, propisati obavezno cijepljenje, procijeniti 100 %. I tek onda vidjet hoće li uopće trehat razmišljat o trećoj dozi.

 • Penkala80:

  Zašto u Izraelu imaju rekorde a kao imaju najveći postotak cijepljenih građana, ispada da Bugarska bolje stoji.

 • Avatar Edge
  Edge:

  Meni je žao naivnih koji slusaju antivaxere , sad kao necjepljeni služe kao negativan primjer razbole se i umiru.